Είστε εδώ

Τεχνολογία

Apple: Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητο με μια ματιά

του Σωτήριου Χάλλα

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.

Η Apple, η οποία χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τεχνολογίες στις δύο τελευταίες γενιές του iPhone, έχει καταθέσει πατέντα στην αρμόδια υπηρεσία των Η.Π.Α. η οποία επιτρέπει ο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω της αναγνώρισης προσώπου.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό. Το σύστημα αναγνώρισης μπορεί να τοποθετηθεί είτε επάνω στο αυτοκίνητο και όταν ο κάτοχος πλησιάσει να ξεκλειδώσει, είτε να χρησιμοποιηθεί το κινητό το οποίο στη συνέχεια θα στείλει σήμα στο αυτοκίνητο ότι ο χρήστης ταυτοποιήθηκε.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίζει παραπάνω από έναν χρήστες και να θυμάται τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθενός οπότε όταν θα μπαίνει κάποιος, το αυτοκίνητο θα έχει προσαρμόσει ανάλογα στοιχεία όπως τη μουσική και τη θέση οδήγησης.

Η πατέντα αυτή κατατέθηκε στις αρχές του 2017 όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τη δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά αφού ο αμερικανικός γίγαντας, πριν από λίγες ημέρες, απέλυσε 200 άτομα που εμπλέκονταν στο πρόγραμμα ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων με την ονομασία Project Titan, κίνηση που δείχνει ότι ίσως να μειώνεται το ενδιαφέρον για την αυτοκίνηση.

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.