Είστε εδώ

Τεχνολογία

Apple: Ξεκλειδώστε το αυτοκίνητο με μια ματιά

του Σωτήριου Χάλλα

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.

Η Apple, η οποία χρησιμοποιεί τέτοιου είδους τεχνολογίες στις δύο τελευταίες γενιές του iPhone, έχει καταθέσει πατέντα στην αρμόδια υπηρεσία των Η.Π.Α. η οποία επιτρέπει ο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω της αναγνώρισης προσώπου.

Η αμερικανική εταιρεία έχει δύο τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αυτό. Το σύστημα αναγνώρισης μπορεί να τοποθετηθεί είτε επάνω στο αυτοκίνητο και όταν ο κάτοχος πλησιάσει να ξεκλειδώσει, είτε να χρησιμοποιηθεί το κινητό το οποίο στη συνέχεια θα στείλει σήμα στο αυτοκίνητο ότι ο χρήστης ταυτοποιήθηκε.

Επιπλέον, το σύστημα θα μπορεί να αναγνωρίζει παραπάνω από έναν χρήστες και να θυμάται τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθενός οπότε όταν θα μπαίνει κάποιος, το αυτοκίνητο θα έχει προσαρμόσει ανάλογα στοιχεία όπως τη μουσική και τη θέση οδήγησης.

Η πατέντα αυτή κατατέθηκε στις αρχές του 2017 όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα τη δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά αφού ο αμερικανικός γίγαντας, πριν από λίγες ημέρες, απέλυσε 200 άτομα που εμπλέκονταν στο πρόγραμμα ανάπτυξης αυτόνομων οχημάτων με την ονομασία Project Titan, κίνηση που δείχνει ότι ίσως να μειώνεται το ενδιαφέρον για την αυτοκίνηση.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ