Είστε εδώ

Τεχνολογία

Airbus: Drone - ταξί για ανθρώπους

του Σωτήριου Χάλλα

Η Airbus έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Alpha Two, του νέου της πρωτότυπου το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανοίξει το δρόμο προς τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και συγκεκριμένα, τα ιπτάμενα ταξί.

Η γαλλική εταιρεία έχει ξεκινήσει από το 2016 το πρόγραμμα Vahana, σκοπός του οποίου είναι η ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων τα οποία θα μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα, ενώ θα έχουν την ικανότητα να κινούνται πλήρως αυτόνομα.

Το πρώτο δημιούργημα αυτού του προγράμματος ήταν το Alpha One με το οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας ισχυρίζονται ότι έχουν κάνει πάνω από 50 πλήρεις δοκιμαστικές πτήσεις.

Τώρα το πρόγραμμα έχει προχωρήσει στο Alpha Two το οποίο βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Μάλιστα, στις 3 Μαΐου κατάφερε να κινηθεί με ταχύτητα 170 χλμ./ώρα.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Alpha two έχει ολοκληρωμένο εσωτερικό το οποίο μπορεί να παραπέμπει σε πρωτότυπο όμως μας επιτρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για όχημα που θα μπορεί να μεταφέρει μόνο έναν επιβάτη.

Στον εξοπλισμό του Alpha Two συναντάμε εξελιγμένες λύσεις τόσο σε επίπεδο υλικού όσο και λογισμικού προκειμένου να μπορεί να κινείται πλήρως αυτόνομα στον αέρα.

Η Airbus πιστεύει ότι οι μετακινήσεις από αέρος ίσως είναι η λύση σε προβλήματα όπως η συμφόρηση, ειδικά στα κέντρα των πόλεων και σκοπεύει να παρουσιάσει την τελική μορφή του μοντέλου μέσα στο 2020.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Κίνα

Από όσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πουληθεί διαχρονικά σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου τα μισά βρίσκονται στην Κίνα, κάτι που οφείλεται στις πολιτικές του κράτους οι οποίες ωθούν ξεκάθαρα τους πολίτες προς την κατεύθυνση ενός μοντέλου με μπαταρία.

Nέο Ford Puma

Πλέον μας χωρίζουν μόλις 48 ώρες από την αποκάλυψη του νέου Ford Puma, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου.

Pebble Beach

Το 1975 ο Νίκι Λάουντα κατέκτησε το πρώτο από τα τρία πρωταθλήματα της καριέρας του, όντας στην πέμπτη του χρονιά στη Formula 1 και δεύτερη στη Ferrari και τώρα ένα από τα μονοθέσια που χρησιμοποίησε, βγαίνει σε δημοπρασία.

Mercedes Sprinter

Οι εποχές που τα επαγγελματικά βαν ήταν φτωχά σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας ανήκουν στο παρελθόν, ενώ φωτεινό παράδειγμα αποτελεί το Sprinter, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο και σε αυτόν τον τομέα.

VW T-Roc

Τον Φεβρουάριο του 2018 η Volkswagen ανακοίνωσε την πρόθεσή της να δημιουργήσει το πρώτο crossover με ανοιχτή οροφή στην ιστορία της κατηγορίας, για το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως βάση το T-Roc και τώρα έχουμε πλάνα από τις πρώτες δοκιμές αυτού του μοντέλου, το οποίο βρίσκεται ακόμα σε μορφή πρωτό

Bugatti

Σε ένα πανέμορφο μέρος εμφανίστηκαν οι Bugatti Divo και Chiron Sport “110 ans Bugatti” με το σκηνικό που στήθηκε να είναι ιδανικό για καρτ-ποστάλ.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Ο όγδοος αγώνας της χρονιάς που έγινε στη Γαλλία, τη χώρα που διοργανώθηκε Γκραν Πρι για πρώτη φορά, έγινε στην πίστα Paul Ricard, κοντά στη Μασσαλία, δεν έκρυβε εκπλήξεις σε κανένα σημείο του.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Σε μια από τις πιο τεχνικές πίστες του πρωταθλήματος, στο Πολ Ρικάρ της Γαλλίας, διαξάγεται ο 8ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τα δύο Mercedes με Χάμιλτον (τριτη φετινή pole position για τον Βρετανό)  και Μπότας να εκκινούν από την πρώτη γραμμή της εκκίνησης, με τον Λεκλερ με τη Ferrari

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι είναι κάτι το ξεχωριστό για τη Renault. Όχι τόσο γιατί η Renault είναι γαλλική εταιρία και ο αγώνας διεξάγεται επι γαλλικού εδάφους.

Γκραν Πρι Γαλλίας - Κατατακτήριες

Μετά τον Καναδά η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για τον όγδοο αγώνα της χρονιάς με το Γκραν Πρι της Γαλλίας στην πίστα Paul Ricard.