Είστε εδώ

Τεχνολογία

Αεροδρόμιο Gatwick: Τα ρομπότ γίνονται παρκαδόροι (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η αυτοματοποίηση σταδιακά εισέρχεται σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας και αυτήν την πορεία ακολουθεί όπως φαίνεται και το παρκάρισμα στα αεροδρόμια καθώς στο Gatwick θα ξεκινήσει πειραματικά η χρήση ρομπότ για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων των ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με μέσα του εξωτερικού αυτά τα ρομπότ – παρκαδόροι θα εξοπλίζονται με μία μεγάλη επιφάνεια η οποία θα μπαίνει κάτω από το αυτοκίνητο και θα το ανυψώνει ενώ παράλληλα, βραχίονες θα “κλειδώνουν” τους τροχούς ώστε να μεταφερθεί σε κάποια ελεύθερη θέση στάθμευσης.

Το αεροδρόμιο ευελπιστεί ότι με την υιοθέτηση αυτού του συστήματος θα καταφέρει στον ίδιο χώρο να παρκάρει πολύ περισσότερα αυτοκίνητα αφού τα κενά θα μπορούν να είναι σημαντικά μικρότερα.

Όταν ένας επιβάτης φτάνει στο αεροδρόμιο θα αφήνει το αυτοκίνητό του σε ένα κλειστό γκαράζ. Από εκεί θα το παραλαμβάνει το ρομπότ και θα το πηγαίνει σε κάποια κενή θέση. Για την πιο εύρυθμη λειτουργία του συστήματος τα ρομπότ  θα γνωρίζουν πότε επιστρέφει ο επιβάτης για να τοποθετήσουν το αυτοκίνητο σε ανάλογη θέση.

Η εφαρμογή του συστήματος θα γίνει πιλοτικά και αφορά την αντικατάσταση 170 θέσεων πάρκινγκ οι οποίες με τη χρήση των ρομπότ προβλέπεται να γίνουν 270 ενώ θα παραχωρηθούν και 8 “πύλες” όπου οι χρήστες του αεροδρομίου θα αφήνουν το αυτοκίνητό τους.

Για να ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος θα γίνουν κάποιες χωροταξικές αλλαγές όπως η απομάκρυνση ορισμένων στηλών φωτός οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδια κατά την κίνηση των ρομπότ.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.