Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Toyota: Σε 49 μέρες 10.600 χλμ. στην Αφρική (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Μια μεγάλη ταξιδιωτική περιπέτεια έχει ξεκινήσει για την Toyota από το 2014, με στόχο την εξερεύνηση των οδικών ιδιομορφιών σε όλο τον κόσμο.

Το κομβόι με οχήματα της ιαπωνικής εταιρείας πριν από τέσσερα χρόνια εξερεύνησε για 72 μέρες τα εδάφη της Αυστραλίας, διανύοντας 20.000 χλμ. Σειρά είχε το 2015 η βόρεια Αμερική, όπου εκεί χρειάστηκαν 109 μέρες, ώστε να καλυφτούν 28.000 χλμ., ενώ ακολούθησε η Λατινική Αμερική την επόμενη χρονιά με το οδόμετρο να γράφει σε 84 μέρες 20.000 χλμ. Το 2017 η Ευρώπη υποδέχτηκε τα οχήματα της Toyota φιλοξενώντας τα για 85 μέρες με τον τερματισμό των διαδρομών να έρχεται έπειτα από 20.000 χλμ.

Φέτος η Toyota βρέθηκε με πλήρωμα 76 ατόμων σε πολλούς αφιλόξενους δρόμους της Αφρικής για 49 μέρες καλύπτοντας συνολικά αποστάσεις 10.600 χλμ. Μέχρι τώρα δηλαδή η Toyota έχει πατήσει σε δρόμους τεσσάρων ηπείρων, ωστόσο δε θα σταματήσει εδώ.

Την άνοιξη του 2019 η αποστολή της αυτή θα ολοκληρωθεί όταν πια θα έχει γνωρίσει καλύτερα και την Ασία, αρχίζοντας από τη Μέση Ανατολή. Από την πιο πρόσφατη επίσκεψη της στην Αφρική η Toyota θυμάται τους πολλούς μη ασφαλτοστρωμένους και ανισόπεδους δρόμους, τις μεγάλες πέτρες, τη σαθρή άμμο της ερήμου, τις απέραντες ευθείες, τις βαθιές λακκούβες που εμφανίζονταν από το πουθενά, τις συχνές διασταυρώσεις με μεγάλα άγρια ζώα και τα τεράστια υπερφορτωμένα φορτηγά.

Όλες αυτές οι εμπειρίες βοηθούν την Toyota να γνωρίζει από πρώτο τι χρειάζονται οι αγοραστές της συζητώντας από κοντά μαζί τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ μαθαίνει και πως να φτιάχνει ακόμα καλύτερα και αξιόπιστα αυτοκίνητα. Φαντάζεστε πόσο υλικό έχει μαζευτεί μετά από συνολικά 399 μέρες ταξιδιού και 99.600 χλμ…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.