Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Toyota: 80χρονη διένυσε 12.000 χλμ. με μια Corolla

του Γιώργου Ψαρρά

Tα «γυαλιά» φόρεσε σε πολλούς νέους ανθρώπους μια γενναία 80χρονη γυναίκα, η οποία πήρε τη θαρραλέα απόφαση να ταξιδέψει από το Κέιπ Τάουν στο Λονδίνο οδικώς.

Ο λόγος για την αξιοθαύμαστη Τζούλια Άλμπου, η οποία έφτασε στη βρετανική πρωτεύουσα οδηγώντας την αγαπημένη και πιστή της Toyota Corolla. Ούτε το όχημα της όμως είναι νέο σε ηλικία, καθώς κατασκευάστηκε πριν 20 χρόνια. Το δίδυμο λοιπόν συνολικής ηλικίας ενός αιώνα ολοκλήρωσε με επιτυχία το μακρύ αυτό ταξίδι, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η Τζούλια οδήγησε 12.000 χλμ. προκειμένου να επισκεφτεί την κόρη της που κατοικεί στο Λονδίνο. Φυσικά η περιπέτεια αυτή δε ξεκίνησε από τη μια μέρα στην άλλη, καθώς προηγήθηκε ένας χρόνος προετοιμασίας. Έτσι η Τζούλια κατάφερε να έχει την υποστήριξη χορηγών, φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, ενώ το ταξίδι της καταγράφονταν μέσα από ένα blog.

Η ίδια δηλώνει ότι δε σκέφτηκε στιγμή να επιλέξει ένα νέο και πιο σύγχρονο όχημα, καθώς η Corolla της εδώ και δυο δεκαετίες δεν της είχε παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα. Η αξιοπιστία του ιαπωνικού μοντέλου επιβεβαιώνεται ακόμα και τώρα που βρίσκεται στο στάδιο των εργασιών συντήρησης για την επιστροφή στο Κέιπ Τάουν.

Στο οδόμετρο της Corolla αναγράφεται ότι έχει διανύσει 366.000 χλμ., ωστόσο οι μηχανικοί της Toyota δε χρειάστηκε να προβούν σε εκτεταμένες εργασίες πέρα από τις προβλεπόμενες.

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.