Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Nissan Leaf : Ηλεκτρικό ταξίδι στην Αφρική

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Το να «ανακαλύψεις» την Αφρική με ηλεκτρικό αυτοκίνητο που στην καλύτερη περίπτωση η αυτονομία δεν ξεπερνάει τα 250 χλμ. απαιτείται τόλμη και θράσος. 

Όμως οι δύο Πολωνοί ταξιδιώτες Αρκάντι Φίντλερ και Αλμπερτ Βογιότοβιτς φαίνεται ότι τα έχουν και θράσος και τόλμη, καθώς ξεκίνησαν την πρώτη εκστρατεία ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη την Αφρική, οδηγώντας ένα Nissan Leaf χωρίς καμία μετατροπή, όπως ακριβώς μπορεί να το αγοράσει ο οποιοσδήποτε από κάθε κατάστημα της ιαπωνικής εταιρίας. 

Οι δύο ταξιδευτές ξεκινώντας από το Κέιπ Τάουν δήλωσαν: «Το ταξίδι στην Αφρική είναι ίσως το πιο δύσκολο τεστ για οποιοδήποτε όχημα, όχι μόνο για ένα ηλεκτροκίνητο. Οι κακοί δρόμοι, η περιορισμένη υποδομή φόρτισης και οι δραματικά διαφορετικές καιρικές συνθήκες - από τις ισημερινές καταιγίδες έως τη ζέστη της Σαχάρας - είναι μόνο μερικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Λόγω της αναζήτησης των κατάλληλων ηλεκτρικών παροχών για φόρτιση των μπαταριών  θα πρέπει να βασιστούμε στη βοήθεια των ανθρώπων που θα συναντάμε στην πορεία. Χωρίς την υποστήριξη από τους Αφρικανούς, η αποστολή μπορεί να αποτύχει. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι ούτως ή άλλως και ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια φέρνοντας σε πέρας την αποστολή». Συμπλήρωσαν οι δύο Πολωνοί ταξιδιώτες. 

Η αποστολή που ξεκίνησε από το Κέιπ Τάουν θα προχωρήσει κατά μήκος της Δυτικής Αφρικής, μέσω της Νότιας Αφρικής, διασχίζοντας Ναμίμπια, Αγκόλα, Κονγκό,  Γκαμπόν,  Καμερούν,   Νιγηρία,  Μπενίν,   Μπουρκίνα Φάσο,  Μαυριτανία   Μαρόκο, και από εκεί πορεία στην Ευρώπη με τελικό προορισμό την Πολωνία. 

Μετά το τέλος της «ηλεκτρικής περιπέτειας» θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε το πώς φόρτιζαν το αυτοκίνητο οι δύο ταξιδιώτες στο πέρασμά τους από την Αφρική και τι προβλήματα αντιμετώπισαν σε μια ήπειρο που δεν φημίζεται για την ανάπτυξη των νέων ιδεών της αυτοκίνησης. 

Αλλά ποιος ξέρει, μπορεί να είναι και η μεγάλη έκπληξη.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.