Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Mercedes-Benz X-Class: Περιπέτεια στα βάθη της Τουρκίας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Ο Τούρκος συνάδελφος Οκάν Αλτάν, μέλος του AutoBest, (ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός με 31 χώρες της Ευρώπης) «καβάλησε» μαζί με έναν φωτογράφο μια ειδική έκδοση της Mercedes X-Class, την X-Macera, και «χάθηκε» στα βάθη στης Τουρκίας.

Η περιπέτεια μόλις ξεκινούσε έχοντας τον εξής στόχο.

Σε 30 μέρες να γυρίσουν όσο πιο δυνατόν απομακρυσμένα χωριά, χρησιμοποιώντας όμως επαρχιακούς και δασικούς δρόμους.

Η Mercedes X-Class μπορεί να είχε χρώμα περιπέτειας με προστατευτικές ποδιές, αλλά μηχανικά δεν είχε καμία απολύτως βελτίωση πέρα των ειδικών ελαστικών –off roader design- της kumho διαστάσεων 35Χ12.50-18.

Το μοτέρ ήταν πετρελαιοκίνητο 2.300 κ.εκ. με ισχύ 190 ίππους και 450 Nm ροπής, αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων με μόνιμη 4κίνηση.

Εκτός από τα απαραίτητα εργαλεία, υπήρχαν δύο ρεζέρβες, οι «εργάτες» στους προφυλακτήρες και μπιτόνια με καύσιμα.

Eπιπλέον στο roll-bar της καρότσας είχαν τοποθετηθεί προβολείς Led.

H περιπέτεια διέσχισε χιονισμένα βουνά ύψους, 3.000 μ., ποτάμια, αποξηραμένες λίμνες, μεγάλες σήραγγες που ανοίχτηκαν με τα χέρια 100 και πλέον χρόνων πριν, διαδρομές με κοφτερά βράχια, αιχμηρά κλαδιά.

Ένα από τα μέρη που διέσχισαν ήταν και η Μεσοποταμία (στην πλευρά της Τουρκίας) εκεί που πολλές χιλιετηρίδες πριν αναπτύχθηκαν πολιτισμοί από τους Σουμέριους, Ακαδικούς, Βαβυλώνες, Ασσύριους, και Αραμαϊκούς, που ήταν οι πρώτοι που μπορούσαν να γράψουν και να διαβάσουν…

Έτσι η ομάδα κάλυψε σε 30 μέρες 8.800 χλμ. κάνοντας ένα από εκείνα τα ταξίδια που οι μνήμες μένουν ζωντανές και αποτυπωμένες όσα χρόνια και αν περάσουν…

Δύσκολα μεν, αλλά με απίστευτη ομορφιά.

Η περιπέτεια ολοκληρώθηκε με μια εκδήλωση όπου εκτός της μεγάλης πρωταγωνίστριας, της Μercedes X-Class X-Macera, οι προβολείς ήταν στραμμένοι στον Οκάν που ανέλυσε αυτήν την περιπέτεια, η οποία ήταν πολύ μακριά από τα FB, internet, massager, viber, WhatsApp, που αποτελούν την καθημερινή μας «ενασχόληση».

Τα υπόλοιπα στις φωτογραφίες…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Cesky Krumlov

Πρώτη εμφάνιση του νέου Skoda Fabia R5 evo στο ράλι Cesky Krumlov, για το πρωτάθλημα Τσεχίας .

Ο αγώνας ήταν ασφάλτινος με 15 Ειδικές Διαδρομές και οι Κοπέτσκι-Ντρέσλερ έδωσαν την νίκη στο πρωτοεμφανιζόμενο Skoda Fabia R5 evo.

Liberty Media

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι παγκόσμιο όμως αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια αφού δεν πραγματοποιείται ούτε ένας αγώνας σε μία από τις μεγαλύτερες ηπείρους του πλανήτη, την Αφρική.

Volvo

Παλαιότερα οι premium κατασκευαστές είχαν μόνο μεγάλα μοντέλα όμως εδώ και κάποια χρόνια κατεβαίνουν ολοένα και σε μικρότερες κατηγορίες, αρχικά σε εκείνη των μικρομεσαίων και στη συνέχεια σε εκείνη των μικρών.

Nissan Ultimate Parks Titan

Το Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον των Η.Π.Α έχει γενέθλια, καθώς γίνεται 100 χρόνων και η Nissan του προσφέρει για δώρο το νέο Ultimate Parks Titan.

Skoda

Το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της Skoda, το Citigo, καλείται να παίξει ένα μεγάλο ρόλο στο μέλλον της τσέχικης εταιρείας.

BMW

Η BMW έχει κανονίσει για τις 27 Μαΐου την παρουσίαση της νέας γενιάς της Σειράς 1 η οποία θα φέρει πολλές αλλαγές στο γερμανικό μικρομεσαίο, η σημαντικότερη από τις οποίες είναι ότι πλέον η κίνηση δε θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα αλλά στον μπροστινό.

Opel Crossland X 1.2 Turbo

Αφού το φορτώσαμε για το σύντομο ταξιδάκι μας και

Ανάβαση Ριτσώνας

Το σωματείο ΑΣΜΑ διοργανώνει 8-9 Ιουνίου την ανάβαση Ριτσώνας που αποτελεί τον 4ο γύρο του ομώνυμου πρωταθλήματος. 

1η ανάβαση Φλώρινας

Το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Ιουνίου ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) διοργανώνει την 1η ανάβαση Φλώρινας.

Την ίδια ημερομηνία διοργανώνεται και η ανάβαση Ριτσώνας που προσμετρά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Rolls-Royce

Για τους περισσότερους στη σημερινή Ελλάδα το να απολαύσουν ένα παγωμένο ποτήρι ακριβής γαλλικής σαμπάνιας σε κάποιο εστιατόριο ή ακόμα και στο σπίτι τους είναι σχεδόν απαγορευτικό.