Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Λονδίνο: Mία βόλτα στο Paddington

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι το κομβικό σημείο πηγαίνοντας από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, κάνοντας χρήση της γραμμής Heathrow Express.

Πολύ γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή, με δωρεάν Wi-Fi που δεν κάνει πάνω από 15 λεπτά τη διαδρομή Heathrow-Paddington με κόστος ανά διαδρομή γύρω στις 22 λίρες Αγγλίας (εξαρτάται και από τις ώρες).

Με το που εξέρχεστε από τον έλεγχο διαβατηρίων υπάρχουν τα ειδικά κιόσκια με την ένδειξη Heathrow Express. Αγοράζετε επί τόπου το εισιτήριο, εάν δεν έχετε κάνει ήδη αγορά εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου. Επίσης εάν για κάποιο λόγο δεν κάνετε χρήση του εισιτηρίου το ακυρώνετε ηλεκτρονικά και τα χρήματα επιστέφονται σε διάστημα 4-5 ημερών. 

Υπάρχει φυσικά και ο «υπόγειος»-underground, με άλλη τιμολογιακή πολιτική, περισσότερο οικονομικός.

Το Πάντινγκτον συνδυάζει το παλιό (αρχοντικά κτήρια) με το καινούργιο καθώς κυριαρχείται από μεγάλα επιβλητικά-γυάλινα κυρίως κτίρια γραφείων-

Το κανάλι είναι ένα από τα πιο ωραία σημεία της περιοχής με pub, και restaurant , ενώ τα στο κανάλι τα τεράστια χαμηλά και μακριά ποταμόπλοια χρησιμοποιούνται ως κατοικίες αλλά και ως σημείο συνάντησης για café ή dinner.

O επισκέπτης θα χαζέψει το σιδηροδρομικό σταθμό καθώς διακρίνει τα παλιά κτίρια με τα σύγχρονα τρένα να δημιουργούν ένα όμορφο παζλ, όπου μέσα από αυτήν εικόνα βλέπει το χρόνο πως τρέχει, περπατώντας τα κλασικά διώροφα-κόκκινα-λεωφορεία, τα black cab taxi (τα παραδοσιακά μαύρα ταξί), ενώ θα περπατήσει στο κανάλι δίπλα στα “waterhouses”. Σε κοντινή απόσταση και το Χάιντ Παρκ

Και να μερικές φωτογραφίες…

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.