Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Λονδίνο: Mία βόλτα στο Paddington

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Είναι το κομβικό σημείο πηγαίνοντας από το αεροδρόμιο του Χίθροου στο Λονδίνο, κάνοντας χρήση της γραμμής Heathrow Express.

Πολύ γρήγορη σιδηροδρομική γραμμή, με δωρεάν Wi-Fi που δεν κάνει πάνω από 15 λεπτά τη διαδρομή Heathrow-Paddington με κόστος ανά διαδρομή γύρω στις 22 λίρες Αγγλίας (εξαρτάται και από τις ώρες).

Με το που εξέρχεστε από τον έλεγχο διαβατηρίων υπάρχουν τα ειδικά κιόσκια με την ένδειξη Heathrow Express. Αγοράζετε επί τόπου το εισιτήριο, εάν δεν έχετε κάνει ήδη αγορά εισιτηρίου μέσω του διαδικτύου. Επίσης εάν για κάποιο λόγο δεν κάνετε χρήση του εισιτηρίου το ακυρώνετε ηλεκτρονικά και τα χρήματα επιστέφονται σε διάστημα 4-5 ημερών. 

Υπάρχει φυσικά και ο «υπόγειος»-underground, με άλλη τιμολογιακή πολιτική, περισσότερο οικονομικός.

Το Πάντινγκτον συνδυάζει το παλιό (αρχοντικά κτήρια) με το καινούργιο καθώς κυριαρχείται από μεγάλα επιβλητικά-γυάλινα κυρίως κτίρια γραφείων-

Το κανάλι είναι ένα από τα πιο ωραία σημεία της περιοχής με pub, και restaurant , ενώ τα στο κανάλι τα τεράστια χαμηλά και μακριά ποταμόπλοια χρησιμοποιούνται ως κατοικίες αλλά και ως σημείο συνάντησης για café ή dinner.

O επισκέπτης θα χαζέψει το σιδηροδρομικό σταθμό καθώς διακρίνει τα παλιά κτίρια με τα σύγχρονα τρένα να δημιουργούν ένα όμορφο παζλ, όπου μέσα από αυτήν εικόνα βλέπει το χρόνο πως τρέχει, περπατώντας τα κλασικά διώροφα-κόκκινα-λεωφορεία, τα black cab taxi (τα παραδοσιακά μαύρα ταξί), ενώ θα περπατήσει στο κανάλι δίπλα στα “waterhouses”. Σε κοντινή απόσταση και το Χάιντ Παρκ

Και να μερικές φωτογραφίες…

Σχετικά άρθρα

Peugeot 2008

Από τη στιγμή που η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη και σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι οι εταιρείες επιλέγουν να παρουσιάσουν αρκετά μοντέλα τους εκεί.

Rally Sprint Βοιωτίας

Τι και αν είναι έκπτωτο το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ, τι και αν επιτροπή αγώνων δεν υπάρχει εν τούτοις τα σωματεία που ψηφίζουν για την ΟΜΑΕ και το Δ.Σ. της, συνεχίζουν την διοργάνωση αγώνων.

Βάσω Κουρτίδου

Περίπου 12 χρόνια πριν, ίσως και λίγο παραπάνω, θυμάμαι με νοσταλγία ένα κοριτσάκι στην πρώτη του επαφή με τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Toyota

Για ακόμα μια φορά η Toyota αποδεικνύει με πράξεις τη βαθιά πεποίθηση της ότι η έννοια της κινητικότητας δεν περιορίζεται μόνο στα αυτοκίνητα.

10o rally Tuscan Rewind

«Φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι χωμάτινες Ειδικές Διαδρομές κοντά στη Σιένα, καθώς στον τελευταίο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος 22-23 Nοεμβρίου παίζεται ο τίτλος.

Porsche

Παρότι πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Formula E, ανάμεσα στους οποίους και η Porsche, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που αρνούνται να εντάξουν τα ηλεκτροκίνητα μονοθέσια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε το τμήμα Ν για να “στεγάσει” όλες τις δραστηριότητες της που έχουν να κάνουν με μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως τα i30, i30 Fastback και Veloster, τρία προσθιοκίνητα με τα οποία εγκαινίασε τις δραστηριότητες του τμήματος.

General Motors

Θέλοντας, ίσως, να κλέψει λίγη από τη λάμψη της παρουσίασης του Tesla Cybertruck, του πρώτου pick-up στην ιστορία της αμερικανικής μάρκας, η διευθύνουσα σύμβουλος της General Motors, Μαίρη Μπαρα, ανακοίνωσε ότι ο όμιλος του οποίου ηγείται θα παρουσιάσει το δικό του ηλεκτρικό pick-up το 2021.

Lexus

Η Lexus, ως θυγατρική premium εταιρεία της Toyota, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υβριδικής τεχνολογίας, ωστόσο ήρθε η ώρα να μπει και αυτή στην πρίζα.

Tesla

Μετά από πολύ καιρό αναμονής, η Tesla αποκάλυψε στο κοινό το πρώτο pick-up της ιστορίας της, με μία εκδήλωση που έγινε στην Καλιφόρνια και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις χάρη στην πολύ ιδιαίτερη σχεδίασή του, η οποία θα ταίριαζε πολύ εύκολα σε κάποια ταινία της οποίας η ιστορία διαδραματίζεται