Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Jeep Wrangler: Για ποιο λόγο θα κάνει 350.000 χλμ.;

του Γιώργου Ψαρρά

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Για το λόγο αυτό προφανώς το επέλεξε η τολμηρή ομάδα “Expedition Earth”, η οποία έχει θέσει ως στόχο να πραγματοποιήσει οδικώς το γύρο του κόσμου εντός τριών ετών περνώντας από επτά ηπείρους και οδηγώντας το Wrangler για 350.000 χλμ.

Με αφορμή το τέλος του δεύτερου σκέλους του εν λόγω φιλόδοξου ταξιδιού η ομάδα “Expedition Earth” θα κάνει μια στάση στο Λονδίνο. Στη βρετανική πρωτεύουσα λοιπόν θα παρουσιαστεί από 17 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου το συγκεκριμένο λευκό Wrangler Rubicon, στο οποίο έχει αποδοθεί το παρατσούκλι “Gunther”.  Το τρίτο όχημα της ομάδας “Expedition Earth” θα φιλοξενηθεί  στον εκθεσιακό χώρο “Wigmore Street”, o οποίος συνήθως υποδέχεται οχήματα του Ομίλου FCA.

Εκεί θα βρίσκονται και εμβληματικά μοντέλα της Jeep που ενέπνευσαν αυτό το ταξίδι όπως το αυθεντικό Willys, το CJ-7 και το Wrangler του 1941 που φέρει την υπογραφή της Mopar.

Αναφέρεται επίσης ότι ο κάτω χώρος του εκθεσιακού κέντρου “Wigmore Street” έχει μετατραπεί σε γκαλερί, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό και παρουσιάζει μια συλλογή από φωτογραφίες και video που έχει συλλέξει το Wrangler κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του από τη Βόρεια προς τη Νότια Αμερική, σε ολόκληρη την Αφρική και στην Ευρώπη.

Τονίζεται ακόμα ότι στόχος του ταξιδιού είναι να προωθηθεί η φυσική ομορφιά του πλανήτη μας και να ενθαρρυνθεί η διατήρηση των παρθένων τοπίων, καθώς βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.