Είστε εδώ

Ταξιδεύοντας

Eκκλησία Αγίας Κυριακής : Στη Στενή Ευβοίας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές. Έχει απίθανα μέρη που ανακαλύπτεις ταξιδεύοντας έχοντας αφήσει πίσω σου το κλεινόν άστυ.

Δεν χρειάζεται να γράψεις πολλά χλμ. μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να ανακαλύψεις τις ομορφιές της φύσης.

Όπως για παράδειγμα στη Στενή Ευβοίας ανάμεσα στα πλατάνια και στα τρεχούμενα νερά βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Κυριακής, που η αριστερή πλευρά του ναού είναι ακουμπισμένη πάνω στο βράχο.

Η εκκλησία είναι χτισμένη πάνω σε σπηλιά, στα χόρτα της οποίας οι κάτοικοι βρήκαν την εικόνα της Αγίας Κυριακής το 1930.

Εντυπωσιακό είναι και το γεφύρι με τα νερά να τρέχουν, ενώ πωλούνται και τοπικά προϊόντα, μέλι, θυμάρι, φακές, ρίγανη.

Και αν πεινάσετε δίπλα ακριβώς στα πλατάνια υπάρχει παραδοσιακή ταβέρνα με ψητά.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.