Είστε εδώ

Super Cars

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet : “Ηλεκτρίζει” το Pebble Beach

του Motori Reporter

Η Mercedes έκλεψε την παράσταση στο Concours d’Elegance του Pebble Beach με το πρωτότυπο Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet.

Το σχεδόν 6 μέτρα μήκος concept, βαμμένο σε χρώμα “nautical blue metallic”, συνδυάζει ρετρό στοιχεία από μοντέλα των δεκαετιών του ’40 και ’50, ενώ εντυπωσιακή είναι η τεραστίων διαστάσεων γρίλια στην εμπρός μάσκα, όπως και οι ζάντες αλουμινίου των 24 ιντσών.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα head-up displays στο παρμπρίζ, τα οποία συνδυάζονται από δύο στρογγυλά όργανα πίσω από το τιμόνι, οι δερμάτινες nappa επενδύσεις και το ξύλινο δάπεδο ντυμένο με φύλλα αλουμινίου.

Για την κίνηση της Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet η γερμανική εταιρεία έχει τοποθετήσει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 750 ίππων. 

Η τοποθετημένη στο πάτωμα μπαταρία έχει χωρητικότητα 80 kWh, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα το συγκεκριμένο πρωτότυπο χρειάζεται χρόνο κάτω από 4,0 δευτ., έχοντας τελική 250 χλμ./ώρα και αυτονομία πάνω από 500 χλμ.

Χάρη στην λειτουργία ταχείας φόρτισης, αρκούν πέντε λεπτά για να διανύσει περίπου 100 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…