Είστε εδώ

Super Cars

Tesla: Θα έχει και πυραύλους το νέο Roadster 2

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν ο Έλον Μασκ παρουσίασε το Tesla Roadster 2 είχε αναφέρει πως όταν κατασκευαστεί θα είναι το ταχύτερο και το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο του πλανήτη ενώ είχε υπονοήσει και ότι θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία σχετική με πυραύλους.

Βέβαια, τότε όλοι νόμιζαν ότι υπερέβαλλε και ότι έκανε πλάκα όμως τώρα ο Μασκ επαναφέρει το θέμα λέγοντας ότι για το Roadster 2 θα υπάρχει ένα προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού το οποίο θα ονομάζεται SpaceX option package (ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος και της εταιρείας SpaceX που ασχολείται με το διάστημα).

Επιλέγοντας αυτό το πακέτο ο αγοραστής θα προστίθενται στο αυτοκίνητο 10 μικροί πύραυλοι οι οποίοι θα μπαίνουν στο εμπρός και στο πίσω μέρος αλλά και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Ο ρόλος αυτών των πυραύλων θα είναι να βοηθούν στην επιτάχυνση, στην επιβράδυνση αλλά και στο καλύτερο στρίψιμο. Μάλιστα, ο Μασκ λέει ότι ίσως να προσφέρουν και τη δυνατότητα πτήσης.

Όταν ακούμε τη λέξη πύραυλος έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, δηλαδή τους πυραύλους που έχουν καύσιμο το οποίο καίγεται προκειμένου να δημιουργήσει την απαιτούμενη ώθηση. Όμως ο Μασκ εννοεί μικρούς προωθητήρες οι οποίοι δε χρησιμοποιούν καύσιμο αλλά πεπιεσμένο ατμοσφαιρικό αέρα ο οποίος θα συμπιέζεται από το ίδιο το αυτοκίνητο και θα αποθηκεύεται σε μία δεξαμενή.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.