Είστε εδώ

Super Cars

Tesla: Θα έχει και πυραύλους το νέο Roadster 2

του Σωτήριου Χάλλα

Όταν ο Έλον Μασκ παρουσίασε το Tesla Roadster 2 είχε αναφέρει πως όταν κατασκευαστεί θα είναι το ταχύτερο και το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο του πλανήτη ενώ είχε υπονοήσει και ότι θα χρησιμοποιηθεί τεχνολογία σχετική με πυραύλους.

Βέβαια, τότε όλοι νόμιζαν ότι υπερέβαλλε και ότι έκανε πλάκα όμως τώρα ο Μασκ επαναφέρει το θέμα λέγοντας ότι για το Roadster 2 θα υπάρχει ένα προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού το οποίο θα ονομάζεται SpaceX option package (ο Μασκ είναι διευθύνων σύμβουλος και της εταιρείας SpaceX που ασχολείται με το διάστημα).

Επιλέγοντας αυτό το πακέτο ο αγοραστής θα προστίθενται στο αυτοκίνητο 10 μικροί πύραυλοι οι οποίοι θα μπαίνουν στο εμπρός και στο πίσω μέρος αλλά και στα πλαϊνά του αυτοκινήτου. Ο ρόλος αυτών των πυραύλων θα είναι να βοηθούν στην επιτάχυνση, στην επιβράδυνση αλλά και στο καλύτερο στρίψιμο. Μάλιστα, ο Μασκ λέει ότι ίσως να προσφέρουν και τη δυνατότητα πτήσης.

Όταν ακούμε τη λέξη πύραυλος έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας, δηλαδή τους πυραύλους που έχουν καύσιμο το οποίο καίγεται προκειμένου να δημιουργήσει την απαιτούμενη ώθηση. Όμως ο Μασκ εννοεί μικρούς προωθητήρες οι οποίοι δε χρησιμοποιούν καύσιμο αλλά πεπιεσμένο ατμοσφαιρικό αέρα ο οποίος θα συμπιέζεται από το ίδιο το αυτοκίνητο και θα αποθηκεύεται σε μία δεξαμενή.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.