Είστε εδώ

Super Cars

Tesla: Αλλάζει στάση απέναντι στο Νίρμπουργκρινγκ;

του Σωτήριου Χάλλα

Σχεδόν όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων περνάνε από το Νίρμπουργκρινγκ για να κάνουν χρόνο ή ακόμα και κάποιο ρεκόρ, όμως μέχρι τώρα η Tesla έδειχνε να αδιαφορεί πλήρως για την εμβληματική πίστα.

Ωστόσο, μάλλον θα αλλάξει αυτό, αν κρίνουμε από την απάντηση που έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίλον Μασκ, σε έναν χρήστη του Twitter. Μπορεί να μην πρόκειται για κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά το παρελθόν έχει δείξει ότι στον Μασκ αρέσει ιδιαίτερα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και πολλές φορές έχουμε μάθει διάφορα σχετικά με την Tesla μέσα από αυτό.

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Μασκ δημοσίευσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα επισκεφτεί το Νίρμπουργκρινγκ με ένα Model S. Απαντώντας σε αυτή την κοινοποίηση, ένας youtuber πρότεινε στον επικεφαλής της μάρκας να φέρει στην πίστα και τη δεύτερη γενιά του Roadster, η οποία εξελίσσεται αυτή την περίοδο, με τον αμερικανό να του απαντά ότι αυτό θα γίνει το 2020.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά σχετικά με την απόδοση του υπό εξέλιξη Tesla Roadster, υποθέτουμε ότι στόχος των Αμερικανών θα είναι να κάνουν χρόνο τόσο γρήγορο, ώστε να καταφέρουν να “χτυπήσουν” εκείνον της Porsche Taycan, αν και τον ταχύτερο χρόνο στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής τον έχει το NIO EP9 με 6:45.9.

Για να δούμε, θα μπει και η Tesla στη λίστα με τις εταιρείες που θέλουν να έχουν κάποιο ρεκόρ στην “Πράσινη Κόλαση”;

Σχετικά άρθρα

Νέα κλιματιστικά μηχανήματα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο Καρπάθου, κατόπιν εντολής του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Καραμανλή και των άμεσων ενεργειών του Διοικητή της ΥΠΑ Γιώργου Δριτσάκου δίνοντας λύση στο χρόνιο πρόβλημα του κλιματισμού που απασχολούσε τον Κρατικό Αερολιμένα το

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;