Είστε εδώ

Super Cars

Taycan: Τα πάντα για την πρώτη ηλεκτρική Porsche (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά από τέσσερα χρόνια εξέλιξης η Porsche παρουσίασε με μία τριπλή, ταυτόχρονη εκδήλωση σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, την Taycan.

Αρχικά η Taycan θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Turbo και Turbo S, οι οποίες θα είναι οι πιο ισχυρές. Η στάνταρντ απόδοση και στις δύο εκδόσεις είναι 625 ίπποι όμως στην Turbo αυτό το νούμερο μπορεί με τη χρήση της τεχνολογίας Overboost να φτάσει μέχρι τους 680 ίππους, ενώ στην Turbo S αυτό το νούμερο μπορεί να αγγίξει τους 761 ίππους. Διαφορές υπάρχουν και στη ροπή με τη μικρότερη έκδοση να διαθέτει 850 Nm και την ισχυρότερη, 1.050 Nm.

Η εικόνα στον τομέα των επιδόσεων είναι αντίστοιχη με την Turbo να χρειάζεται 3.2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και την Turbo S μόλις 2.8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 260 χλμ./ώρα.

Αργότερα θα προστεθούν στην γκάμα και άλλες εκδόσεις με μικρότερη ισχύ.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 93.4 kWh με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 450 χλμ. για την Turbo και στα 412 χλμ. για την Turbo S. Όσο μεγάλη και αν είναι η αυτονομία, κάποια στιγμή η μπαταρία θα χρειαστεί επαναφόρτιση. Προκειμένου αυτό να γίνεται όσο τοι δυνατόν πιο γρήγορα η Taycan λειτουργεί στα 800 Volts. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει από 0% μέχρι 80% σε 22.5 λεπτά, με 100 χλμ. αυτονομίας να προστίθενται για κάθε 5 λεπτά φόρτισης. Ωστόσο, για να επιτευχθούν τόσο γρήγορα επίπεδα φόρτισης, θα πρέπει να συνδεθεί σε φορτιστή ο οποίος θα αποδίδει 270 kW.

Αν ο φορτιστής αποδίδει 150 kW το 80% έρχεται σε 36 λεπτά ενώ σε μία απλή πρίζα των 240 Volts ο χρόνος αυξάνεται σε 11 ώρες.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αυτονομίας παίζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας τον οποίο η Porsche κατάφερε να ρίξει στο εντυπωσιακό Cd 0.22. Επικουρικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το οδηγικό προφίλ Range (αυτονομία). Τα υπόλοιπα προφίλ που έχει στη διάθεσή του είναι τα Normal, Sport και Sport Plus με την απόδοση να ανεβαίνει όσο μετακινούμαστε από το πρώτο προς το τελευταίο.

Η Taycan μπορεί να έχει πολύ υψηλές επιδόσεις όμως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια. Μάλιστα, λόγω της ηλεκτρικής της φύσης διαθέτει δύο πορτ-παγκάζ όπως πολλά άλλα ηλεκτρικά, αφού οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τον χώρο κάτω από το καπό όπου στα μη ηλεκτρικά τοποθετείται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η χωρητικότητα αυτών των δύο χώρων είναι 366 λίτρα για τον πίσω χώρο αποθήκευσης και 81 λίτρα για εκείνον στο εμπρός μέρος.

Οι μόνες τιμές που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής αφορούν την αμερικανική αγορά και είναι 153.310 δολάρια για την Turbo και 187.610 δολάρια για την Turbo S.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.