Είστε εδώ

Super Cars

Taycan: Τα πάντα για την πρώτη ηλεκτρική Porsche (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά από τέσσερα χρόνια εξέλιξης η Porsche παρουσίασε με μία τριπλή, ταυτόχρονη εκδήλωση σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, την Taycan.

Αρχικά η Taycan θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, τις Turbo και Turbo S, οι οποίες θα είναι οι πιο ισχυρές. Η στάνταρντ απόδοση και στις δύο εκδόσεις είναι 625 ίπποι όμως στην Turbo αυτό το νούμερο μπορεί με τη χρήση της τεχνολογίας Overboost να φτάσει μέχρι τους 680 ίππους, ενώ στην Turbo S αυτό το νούμερο μπορεί να αγγίξει τους 761 ίππους. Διαφορές υπάρχουν και στη ροπή με τη μικρότερη έκδοση να διαθέτει 850 Nm και την ισχυρότερη, 1.050 Nm.

Η εικόνα στον τομέα των επιδόσεων είναι αντίστοιχη με την Turbo να χρειάζεται 3.2 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ./ώρα και την Turbo S μόλις 2.8 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στις δύο εκδόσεις είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 260 χλμ./ώρα.

Αργότερα θα προστεθούν στην γκάμα και άλλες εκδόσεις με μικρότερη ισχύ.

Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 93.4 kWh με την αυτονομία να διαμορφώνεται στα 450 χλμ. για την Turbo και στα 412 χλμ. για την Turbo S. Όσο μεγάλη και αν είναι η αυτονομία, κάποια στιγμή η μπαταρία θα χρειαστεί επαναφόρτιση. Προκειμένου αυτό να γίνεται όσο τοι δυνατόν πιο γρήγορα η Taycan λειτουργεί στα 800 Volts. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει από 0% μέχρι 80% σε 22.5 λεπτά, με 100 χλμ. αυτονομίας να προστίθενται για κάθε 5 λεπτά φόρτισης. Ωστόσο, για να επιτευχθούν τόσο γρήγορα επίπεδα φόρτισης, θα πρέπει να συνδεθεί σε φορτιστή ο οποίος θα αποδίδει 270 kW.

Αν ο φορτιστής αποδίδει 150 kW το 80% έρχεται σε 36 λεπτά ενώ σε μία απλή πρίζα των 240 Volts ο χρόνος αυξάνεται σε 11 ώρες.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερης αυτονομίας παίζει ο συντελεστής οπισθέλκουσας τον οποίο η Porsche κατάφερε να ρίξει στο εντυπωσιακό Cd 0.22. Επικουρικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το οδηγικό προφίλ Range (αυτονομία). Τα υπόλοιπα προφίλ που έχει στη διάθεσή του είναι τα Normal, Sport και Sport Plus με την απόδοση να ανεβαίνει όσο μετακινούμαστε από το πρώτο προς το τελευταίο.

Η Taycan μπορεί να έχει πολύ υψηλές επιδόσεις όμως πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι κατάλληλο για μεγάλα ταξίδια. Μάλιστα, λόγω της ηλεκτρικής της φύσης διαθέτει δύο πορτ-παγκάζ όπως πολλά άλλα ηλεκτρικά, αφού οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τον χώρο κάτω από το καπό όπου στα μη ηλεκτρικά τοποθετείται ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Η χωρητικότητα αυτών των δύο χώρων είναι 366 λίτρα για τον πίσω χώρο αποθήκευσης και 81 λίτρα για εκείνον στο εμπρός μέρος.

Οι μόνες τιμές που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής αφορούν την αμερικανική αγορά και είναι 153.310 δολάρια για την Turbo και 187.610 δολάρια για την Turbo S.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.