Είστε εδώ

Super Cars

SSC Tuatara: Έτσι καταφέρνεις να παράξεις 1.750 ίππους (videos)

του Σωτήριου Χάλλα

Η SSC μας ξεναγεί στα ενδότερα του διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 κινητήρα των 5.9 λίτρων που θα χρησιμοποιήσει στο Tuatara, το hypercar που η εταιρεία θεωρεί ότι μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα άνω των 300 μιλίων/ώρα (482 χλμ./ώρα).

Συγκεκριμένα, αυτό που θέλει να μας δείξει είναι η εισαγωγή του κινητήρα. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως πρέπει  να σκεφτούμε ότι η εισαγωγή αέρα είναι ένα από τα σημαντικότερα τμήματα ενός αυτοκινήτου με αυτή την ισχύ. Όμως, πόσους ίππους μπορεί να αποδώσει;

Αν χρησιμοποιηθεί βενζίνη 91 οκτανίων φτάνει “μόλις” μέχρι τους 1.350 ίππους, όμως αν τροφοδοτηθεί με αιθανόλη Ε85, τότε η δύναμή του εκτοξεύεται στους 1.750 ίππους. Ενδεικτικό του χρόνου και της προσπάθειας που έχει αφιερωθεί στο Tuatara είναι ότι χρειάζεται μόλις 2.5 δευτερόλεπτα για τη διαδικασία 0-96 χλμ./ώρα. Μπορεί η δύναμη να είναι τεράστια οπότε να φαίνεται εύκολο να πετύχει τέτοιες επιδόσεις, όμως η κίνηση πηγαίνει μόνο στον πίσω άξονα, κάτι που σημαίνει ότι το launch control πρέπει να δουλεύει υπερωρίες, προκειμένου να μη μείνει όλη η γόμα των ελαστικών στην άσφαλτο.

Δείτε τι έχει να μας πει η εταιρεία για τη δημιουργία της.

Σχετικά άρθρα

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.

Με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης να απέχει λιγότερο από δύο εβδομάδες (5 – 15 Μαρτίου) οι εταιρείες έχουν αρχίσει να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους, με τη Mercedes να επιβεβαιώνει ότι θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, τρία νέα μοντέλα με τα σήματα της AMG.

Πριν μερικές εβδομάδες αποκαλύφτηκε το νέο Leon, ενώ τώρα ήρθε η ώρα για την ισχυρότερη έκδοση του, η οποία για πρώτη φορά φέρει το σήμα της Cupra, της αυτόνομης πλέον εταιρείας επιδόσεων της Seat.