Είστε εδώ

Super Cars

Porsche Taycan: Ξέρετε πώς προφέρεται το όνομά της; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Το ότι η νέα Taycan θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche το έχουμε επαναλάβει αρκετές φορές.

Αυτό όμως που δε μπορούμε να κάνουμε εύκολα μέσα από το γραπτό λόγο είναι να σας μάθουμε πως προφέρεται σωστά το όνομά της. Για το λόγο αυτό η Porsche αναλαμβάνει μέσα από το παρακάτω video να σας διδάξει που τονίζεται το όνομα Taycan, επαναλαμβάνοντας το μάλιστα δυο φορές.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία των supercars σε ελεύθερη μετάφραση Taycan σημαίνει ζωντανό νεαρό άλογο, καθώς θα διαθέτει αρκετή δύναμη. Παράλληλα το εν λόγω όνομα παραπέμπει στο καλπάζον άτι που απεικονίζεται από το 1952 στο λογότυπο της Porsche. Σε πρωτότυπη μορφή η Taycan αποκαλούνταν Mission E.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι η νέα Taycan θα έχει ισχύ 600 ίππων, θα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3,5 δευτ., θα φτάνει τα 200 χλμ./ώρα σχεδόν σε 12 δευτ., ενώ θα προσφέρει με πλήρη φόρτιση αυτονομία 500 χλμ. ή 100 χλμ. με μόλις τέσσερα λεπτά φόρτισης της μπαταρίας ιόντων λιθίου.

Η έκδοση παραγωγής της νέας Taycan θα αποκαλυφτεί το Σεπτέμβριο του 2019 και η παραγωγή της θα αρχίσει λίγο αργότερα.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.