Είστε εδώ

Super Cars

Porsche Taycan: Βίαιες επιταχύνσεις πάνω σε αεροπλανοφόρο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Η επίσημη παρουσίαση της Taycan έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 16:00 ώρα Ελλάδας, όμως λίγο πριν η Porsche θέλησε να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω στο ηλεκτρικό της supercar με ένα “ακροβατικό”.

Η γερμανική μάρκα επισκέφτηκε το αεροπλανοφόρο USS Hornet το οποίο έχει ιδιαίτερη ιστορική αξία αφού ήταν εκείνο που περισυνέλλεξε τους αστροναύτες των αποστολών Apollo 11 και Apollo 12 όταν επέστρεψαν στη Γη. Το βάρος του πλοίου φτάνει τους 27.500 τόνους και το μήκος του τα 265 μέτρα και μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 1970, βρίσκεται μόνιμα δεμένο στην περιοχή Alameda της Καλιφόρνια, όπου λειτουργεί ως μουσείο από το 1998.

Επάνω εκεί, λοιπόν, η Taycan με την επαγγελματία οδηγό αγώνων Σία Χόλμπρουκ πίσω από το τιμόνι, κατάφερε να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 90.58 μίλια/ώρα (145.77 χλμ./ώρα) και να σταματήσει ξανά, σε 10.17 δευτερόλεπτα.

Η Χόλμπρουκ είπε ότι μπορεί το κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου να είναι αρκετά μακρύ, όμως αντίθετα με ό,τι βλέπει το μάτι προκαλεί πολλές αναπηδήσεις, στοιχείο που δυσκολεύει την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες. Ωστόσο, η Χόλμπρουκ είπε ότι το αυτοκίνητο της ενέπνεε εμπιστοσύνη, οπότε μπορούσε να πιέσει με άνεση.

Περιμένουμε την επίσημη πρεμιέρα όπου θα μάθουμε, ότι δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Porsche.

Σχετικά άρθρα

To νέο e-Racer είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό όχημα της Cupra, το οποίο δείχνει το «ρεύμα» που θα επικρατήσει μάλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό του μέλλοντος.

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.