Είστε εδώ

Super Cars

Porsche Taycan: Ρεκόρ ηλεκτρικών χιλιομέτρων σε 24 ώρες

του Σωτήριου Χάλλα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η αυτονομία τους, κάτι που δημιουργεί σε μεγάλη μερίδα όσων τα χρησιμοποιούν το άγχος αν η ενέργεια της μπαταρίας θα είναι επαρκής για να ολοκληρώσουν τις μετακινήσεις τους.

Αυτή η ανησυχία έχει συγκεκριμένη ονομασία, ονομάζεται range anxiety (άγχος αυτονομίας) και σύμφωνα με έρευνες υπάρχει στο 58% των καταναλωτών.

Έχοντας αυτά κατά νου, η Porsche διεξήγαγε ένα τεστ σκοπός του οποίου ήταν να δει πόση είναι η μέγιστη απόσταση που μπορεί να καλύψει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η Taycan, η οποία θα παρουσιαστεί στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η επίδοση που πέτυχε είναι αξιοσημείωτη αφού κατάφερε να καλύψει 3.424.8 χλμ. όμως οι συνθήκες ήταν κάτι παραπάνω από ευνοϊκές.

Αρχικά, η δοκιμή δεν έγινε σε δημόσιους δρόμους αλλά στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Ναρντό της Ιταλίας. Επιπλέον, η πίστα ήταν εξοπλισμένη με φορτιστές που λειτουργούν στα 800 Volts (η μέγιστη τάση στην οποία μπορεί να φορτίσει η Taycan) με αποτέλεσμα ο χρόνος για την κάθε φόρτιση να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος.

Φυσικά στον πραγματικό κόσμο η πρόσβαση σε τόσο γρήγορους φορτιστές δε θα είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, αν και αυτό εξαρτάται από τον τόπο κατοικίας κάποιου, αφού η δυνατότητα φόρτισης στα 800 Volts θα υπάρχει στο δίκτυο Ionity.

Από την άλλη, η ταχύτητα κίνησης ήταν υψηλή αφού κυμάνθηκε μόνιμα ανάμεσα στα 195 και 214 χλμ./ώρα (τα ηλεκτρικά αρέσκονται στα αστικά περιβάλλοντα επειδή μπορούν να φορτίζουν κατά την πέδηση) και οι θερμοκρασίες ήταν πολύ υψηλές, φτάνοντας ακόμα και τους 41.6 βαθμούς Κελσίου (ένα ακόμα βασικό πρόβλημα των ηλεκτρικών είναι η επαρκής ψύξη σε παρατεταμένη και έντονη χρήση).

Να υπενθυμίσουμε ότι η ισχύς της Taycan, ανάλογα την έκδοση, θα κυμαίνεται από 326 μέχρι 600 ίππους, ενώ η αυτονομία της θα φτάνει τα 500 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Nissan

Βασική προϋπόθεση για την διείσδυση της ηλεκτροκίνησης είναι να υπάρχουν αποδοτικοί και αρκετοί σταθμοί φόρτισης, κάτι που το γνωρίζει η Nissan.

Γκραν Πρι Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη φιλοξενεί τον μοναδικό νυχτερινό αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Είναι επίσης η πίστα με τις περισσότερες στροφές του πρωταθλήματος, 23, και είναι η δεύτερη πιο αργή πίστα μετά το Μονακό.

7ο Φθινοπωρινό ράλι

Ο τελευταίος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος χωμάτινων ράλι διεξάγεται 21-22 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Ιτέας, όπου είναι και το κέντρο του αγώνα.

Veloce Racing

Μια νέα ομάδα πραγματοποιεί την επίσημη είσοδο της στο Πρωτάθλημα του Extreme E, στο οποίο συμμετέχουν κάτω από ακραίες συνθήκες ηλεκτροκίνητα SUV σε σκληροτράχηλα off-road εδάφη με στόχο να επισημάνουν τις τεράστιες προκλήσεις που φέρνει στον πλανήτη μας η κλιματική αλλαγή.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ 8μηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

Τι λένε τα νούμερα;

Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Είναι το μοντέλο που δεν πρέπει να απουσιάζει από τη συλλογή κάθε σοβαρού συλλέκτη. Εκτός ότι είναι μαζί με την 280 SL, την «παγόδα» οι δύο πιο όμορφες διαχρονικά Mercedes.

SEAT

Τη συμμετοχή της στο νέο πρόγραμμα ονόματι “Life Landfill Biofuel” ανακοίνωσε η SEAT, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης ανανεώσιμων μορφών καυσίμου.

Aston Martin DBX

Ο V8 twin-turbo 4.0 λίτρων κινητήρας των 510 ίππων ενεργοποιείται και από την εξάτμισης της νέας Aston Martin DBX εκτοξεύονται αρμονικά και με ομοιόμορφο σχήμα δεκάδες πολύχρωμα φύλλα.

Lamborghini

Αλήθεια τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα στη δημιουργία μουσικής και στην κατασκευή των supercars, όπως αυτών της Lamborghini;

Volkswagen Tiguan Allspace

Εάν τα 420 λίτρα χώρου φόρτωσης δεν είναι αρκετά που προσφέρει Tiguan, ή αν θέλετε να ταξιδεύετε με δύο επιπλέον άτομα, η έκδοση του Tiguan Allspace, που μόλις αφίχθηκε στη χώρα μας, σας κλείνει το μάτι.