Είστε εδώ

Super Cars

Porsche Taycan: Γνωριμία εξ αποστάσεως

του Γιώργου Ψαρρά

Σπιθαμή προς σπιθαμή μπορούν πλέον να ανακαλύψουν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες τη νέα Porsche Taycan, ακόμα και δεν την έχουν μπροστά τους σε φυσική υπόσταση. 

Πώς γίνεται αυτό; Η γερμανική εταιρεία των supercars εγκαινιάζει μια νέα υπηρεσία ονόματι “Taycan VR Experience” που φέρνει κοντά το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Porsche με τον υποψήφιο αγοραστή, ο οποίος την εξερεύνα ψηφιακά φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με την Porsche μπορεί κανείς να κοιτάξει ακόμα και κάτω από το αμάξωμα, να επιλέξει το χρώμα του αμαξώματος, να γνωρίσει τα κυριότερα εξωτερικά και εσωτερικά σημεία, μέχρι και να δει τη ροή του αέρα πάνω στην Taycan.

H εν λόγω καινοτόμα υπηρεσία προσφέρεται σε περίπου εκατό Porsche Centre στην αγγλική και γερμανική γλώσσα, ενώ εντός των επόμενων μηνών με την επέκταση της υπηρεσίας και σε άλλες χώρες θα προστεθούν τα κινέζικα και τα γαλλικά. Επόμενος στόχος του τμήματος μάρκετινγκ της Porsche είναι η εικονική διαμόρφωση της Taycan, κάτι που αναμένεται σύντομα, καθώς το σχετικό έργο έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα Taycan λανσαρίστηκε προς το τέλος του 2019 στις H.Π.Α, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο έφτασε στη Γερμανία και σε ορισμένες ακόμα σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές. Η εικονική πραγματικότητα επομένως φέρνει νωρίτερα τη νέα Taycan σε περισσότερους εκθεσιακούς χώρους της Porsche.

Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τη νέα Taycan πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται. 

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Μπορεί σήμερα η Skoda να μην είναι γνωστή για τα επαγγελματικά της οχήματα, όμως πριν από 113 χρόνια διέπρεψε στην κατηγορία αυτή.

Κάποιες χώρες έχουν θέσει στόχο να απαγορεύσουν εντελώς την πώληση οχημάτων με μοτέρ βενζίνης ή/και πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποτελέσουν παρελθόν, όμως η Mazda διαφωνεί.

Tην περίοδο 2002-2009 η Toyota ενεπλάκη και στη Formula 1, ξεκινώντας την εξέλιξη του μονοθεσίου από το 1999.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του WRC για τους φίλους των αγώνων όπου η ψήφος θα κρίνει το ποιος είναι ο κορυφαίος οδηγός ράλι από το 1979, εποχή που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. 

Όλο και συχνότερα παρατηρούμε στα νέα μοντέλα ότι οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αυξάνουν διαρκώς το μέγεθος τους, ωστόσο η Nissan επιθυμεί στα μελλοντικά της μοντέλα να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Volkswagen e-Golf οδεύει προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, όμως φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει ακόμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.