Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Ταχύτερη φόρτιση για τα ηλεκτρικά μοντέλα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα στενότερη γίνεται η σχέση της Porsche με την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση, καθώς η γερμανική εταιρία των supercars δημιούργησε ισχυρότερους ταχυφορτιστές.

Οι εν λόγω δυο ταχυφορτιστές μαζί με άλλους δυο συμβατικούς που βρίσκονται στο Τεχνολογικό Πάρκο Adlershof του Βερολίνου, θα λειτουργήσουν πιλοτικά ώστε να προσφέρουν τη νέα τεχνολογία των 800 Volt που αναπτύχτηκε από την Porsche Engineering Services στο πλαίσιο του προγράμματος “Porsche Turbo Charging”.

Οι μέχρι τώρα ταχυφορτιστές για τα ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά μοντέλα λειτουργούν σε τάση 400 Volt, ενώ ανάλογα με την ισχύ φόρτισης σε kW προσφέρουν έπειτα από 40 έως 80 λεπτά αυτονομία περίπου 400 χλμ. Η καινοτομία τώρα των ταχυφορτιστών της Porsche είναι ότι ενώ προσφέρουν την ίδια αυτονομία απαιτούνται μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Σημειώνεται ότι απαιτείται το ειδικό βύσμα για ταχεία φόρτιση. Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι δωρεάν προσβάσιμοι σε όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κατά τις ώρες λειτουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου Adlershof.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.