Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Ταχύτερη φόρτιση για τα ηλεκτρικά μοντέλα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα στενότερη γίνεται η σχέση της Porsche με την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση, καθώς η γερμανική εταιρία των supercars δημιούργησε ισχυρότερους ταχυφορτιστές.

Οι εν λόγω δυο ταχυφορτιστές μαζί με άλλους δυο συμβατικούς που βρίσκονται στο Τεχνολογικό Πάρκο Adlershof του Βερολίνου, θα λειτουργήσουν πιλοτικά ώστε να προσφέρουν τη νέα τεχνολογία των 800 Volt που αναπτύχτηκε από την Porsche Engineering Services στο πλαίσιο του προγράμματος “Porsche Turbo Charging”.

Οι μέχρι τώρα ταχυφορτιστές για τα ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά μοντέλα λειτουργούν σε τάση 400 Volt, ενώ ανάλογα με την ισχύ φόρτισης σε kW προσφέρουν έπειτα από 40 έως 80 λεπτά αυτονομία περίπου 400 χλμ. Η καινοτομία τώρα των ταχυφορτιστών της Porsche είναι ότι ενώ προσφέρουν την ίδια αυτονομία απαιτούνται μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Σημειώνεται ότι απαιτείται το ειδικό βύσμα για ταχεία φόρτιση. Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι δωρεάν προσβάσιμοι σε όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κατά τις ώρες λειτουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου Adlershof.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.