Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Ταχύτερη φόρτιση για τα ηλεκτρικά μοντέλα (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα στενότερη γίνεται η σχέση της Porsche με την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση, καθώς η γερμανική εταιρία των supercars δημιούργησε ισχυρότερους ταχυφορτιστές.

Οι εν λόγω δυο ταχυφορτιστές μαζί με άλλους δυο συμβατικούς που βρίσκονται στο Τεχνολογικό Πάρκο Adlershof του Βερολίνου, θα λειτουργήσουν πιλοτικά ώστε να προσφέρουν τη νέα τεχνολογία των 800 Volt που αναπτύχτηκε από την Porsche Engineering Services στο πλαίσιο του προγράμματος “Porsche Turbo Charging”.

Οι μέχρι τώρα ταχυφορτιστές για τα ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά μοντέλα λειτουργούν σε τάση 400 Volt, ενώ ανάλογα με την ισχύ φόρτισης σε kW προσφέρουν έπειτα από 40 έως 80 λεπτά αυτονομία περίπου 400 χλμ. Η καινοτομία τώρα των ταχυφορτιστών της Porsche είναι ότι ενώ προσφέρουν την ίδια αυτονομία απαιτούνται μόλις 20 λεπτά φόρτισης.

Σημειώνεται ότι απαιτείται το ειδικό βύσμα για ταχεία φόρτιση. Οι σταθμοί φόρτισης θα είναι δωρεάν προσβάσιμοι σε όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κατά τις ώρες λειτουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου Adlershof.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.