Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Τα πέντε πιο σημαντικά πρωτότυπα μοντέλα της (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα ένα top5 με ιδιαίτερα μοντέλα της μας παρουσιάζει η Porsche, αποκαλύπτοντας αυτή τη φορά concept cars που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας ή παρουσιάστηκαν επιλεκτικά κάποτε. 

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν ξεκινάει από τη θέση νούμερο πέντε, όπου συναντάμε την 984 με ισχύ που δε ξεπερνούσε τους 135 ίππους. Αποτέλεσε αντικείμενο εξέλιξης για τους μηχανικούς της γερμανικής εταιρείας από το 1984 έως το 1987 στην προσπάθεια τους να κατασκευάσουν ένα συμπαγές, ελαφρύ (βάρος μόλις 880 κιλά) και αεροδυναμικό roadster.

Μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να σχεδιαστεί ο κινητήρας, το πλαίσιο και τα ηλεκτρονικά συστήματα μιας νέας Porsche. Ωστόσο πριν από δεκαπέντε χρόνια δεν ίσχυε αυτό, έτσι στη θέση νούμερο τέσσερα παρατηρούμε ότι στην Cayenne Cabrio το πίσω τμήμα της ενσωματώνει ταυτόχρονα δυο διαφορετικές σχεδιαστικές προσεγγίσεις.

Στη θέση νούμερο τρία «ξυπνάει» η 911 Carrera 3.2 Speedster, η οποία κατασκευάστηκε το 1987. Μονοθέσια με στόχο την οδηγική απόλαυση, βασιζομένη στο αμάξωμα της 911 Carrera εκείνης της εποχής αντλούσε έμπνευση από την πρώτη  Speedster του 1950, ενώ με τη σειρά της άνοιξε το δρόμο στη σπάνια 911 Speedster.

Μέσα σε λίγους μήνες του 1989 πήρε «σάρκα και οστά» η Panamericana που βρίσκεται στη θέση νούμερο δυο, ώστε ο Φέρι Πόρσε να λάβει ένα ξεχωριστό δώρο για τα 80α του γενέθλια.

Στην κορυφή του top5 η 918 Spyder "Rolling Chassis", την οποία οδήγησαν ορισμένοι δημοσιογράφοι στην πίστα το 2012, ώστε να πάρουνε μια γεύση από την υβριδική τεχνολογία που ενσωμάτωσε αργότερα η 918 Spyder.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.