Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Προσαρμόζεται στα κινεζικά δεδομένα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Μεταξύ αυτών είναι και η Porsche η οποία μπορεί να βρίσκεται στην εκεί αγορά όμως θέλει να κάνει τα αυτοκίνητά της πιο φιλικά προς τους ντόπιους και γι’ αυτό το λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, Tencent Holdings, Alibaba Group και Baidu.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Όλιβερ Μπλουμ, μέσω αυτών των συνεργασιών η γερμανική μάρκα θέλει να ενσωματώσει αποτελεσματικότερα τις εφαρμογές AutoNavi και WeChat που οι ντόπιοι χρησιμοποιούν αντί για τις Google Maps και WhatsApp που έχουν επικρατήσει στις δυτικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι Γερμανοί επέκτειναν τη συνεργασία τους και με το κινεζικό πανεπιστήμιο Tongji.

Σύμφωνα με τον Μπλουμ, η Porsche θέλει να έχει τους σωστούς συνεργάτες σε κάθε μέρος του κόσμου καθώς είναι λάθος να θεωρεί κάποιος ότι όλες οι παράμετροι των αυτοκινήτων τους μπορούν να εξελιχτούν και να διαμορφωθούν στη Γερμανία.

Η Porsche στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην Κίνα έχει δημιουργήσει μία πίστα έξω από τη Σανγκάη ώστε οι Κινέζοι να γνωρίσουν και την 911 καθώς μέχρι τώρα προτιμούν σχεδόν αποκλειστικά τις Macan και Cayenne.

Τέλος, ο Μπλουμ τόνισε ότι η πορεία της εταιρείας δε θέλει να εξαρτάται από μία αγορά γι’ αυτό και οι πωλήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Κίνας και Ευρώπης είναι σχεδόν ίσα κατανεμημένες με την κάθε περιοχή να αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας

Στο ράλι Πορτογαλίας είναι η επόμενη συμμετοχή των Λέμπ-Ελενά. Αυτό λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Το γιατί; Στις επόμενες γραμμές.

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.