Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Προσαρμόζεται στα κινεζικά δεδομένα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Μεταξύ αυτών είναι και η Porsche η οποία μπορεί να βρίσκεται στην εκεί αγορά όμως θέλει να κάνει τα αυτοκίνητά της πιο φιλικά προς τους ντόπιους και γι’ αυτό το λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, Tencent Holdings, Alibaba Group και Baidu.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Όλιβερ Μπλουμ, μέσω αυτών των συνεργασιών η γερμανική μάρκα θέλει να ενσωματώσει αποτελεσματικότερα τις εφαρμογές AutoNavi και WeChat που οι ντόπιοι χρησιμοποιούν αντί για τις Google Maps και WhatsApp που έχουν επικρατήσει στις δυτικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι Γερμανοί επέκτειναν τη συνεργασία τους και με το κινεζικό πανεπιστήμιο Tongji.

Σύμφωνα με τον Μπλουμ, η Porsche θέλει να έχει τους σωστούς συνεργάτες σε κάθε μέρος του κόσμου καθώς είναι λάθος να θεωρεί κάποιος ότι όλες οι παράμετροι των αυτοκινήτων τους μπορούν να εξελιχτούν και να διαμορφωθούν στη Γερμανία.

Η Porsche στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην Κίνα έχει δημιουργήσει μία πίστα έξω από τη Σανγκάη ώστε οι Κινέζοι να γνωρίσουν και την 911 καθώς μέχρι τώρα προτιμούν σχεδόν αποκλειστικά τις Macan και Cayenne.

Τέλος, ο Μπλουμ τόνισε ότι η πορεία της εταιρείας δε θέλει να εξαρτάται από μία αγορά γι’ αυτό και οι πωλήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Κίνας και Ευρώπης είναι σχεδόν ίσα κατανεμημένες με την κάθε περιοχή να αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο.

Σχετικά άρθρα

Την ερχόμενη άνοιξη η Ford σκοπεύει να ζωντανέψει ένα θρύλο, αυτόν του Mustang Mach 1, που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»