Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Προσαρμόζεται στα κινεζικά δεδομένα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Μεταξύ αυτών είναι και η Porsche η οποία μπορεί να βρίσκεται στην εκεί αγορά όμως θέλει να κάνει τα αυτοκίνητά της πιο φιλικά προς τους ντόπιους και γι’ αυτό το λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς, Tencent Holdings, Alibaba Group και Baidu.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Όλιβερ Μπλουμ, μέσω αυτών των συνεργασιών η γερμανική μάρκα θέλει να ενσωματώσει αποτελεσματικότερα τις εφαρμογές AutoNavi και WeChat που οι ντόπιοι χρησιμοποιούν αντί για τις Google Maps και WhatsApp που έχουν επικρατήσει στις δυτικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι Γερμανοί επέκτειναν τη συνεργασία τους και με το κινεζικό πανεπιστήμιο Tongji.

Σύμφωνα με τον Μπλουμ, η Porsche θέλει να έχει τους σωστούς συνεργάτες σε κάθε μέρος του κόσμου καθώς είναι λάθος να θεωρεί κάποιος ότι όλες οι παράμετροι των αυτοκινήτων τους μπορούν να εξελιχτούν και να διαμορφωθούν στη Γερμανία.

Η Porsche στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης της παρουσίας της στην Κίνα έχει δημιουργήσει μία πίστα έξω από τη Σανγκάη ώστε οι Κινέζοι να γνωρίσουν και την 911 καθώς μέχρι τώρα προτιμούν σχεδόν αποκλειστικά τις Macan και Cayenne.

Τέλος, ο Μπλουμ τόνισε ότι η πορεία της εταιρείας δε θέλει να εξαρτάται από μία αγορά γι’ αυτό και οι πωλήσεις μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Κίνας και Ευρώπης είναι σχεδόν ίσα κατανεμημένες με την κάθε περιοχή να αντιστοιχεί περίπου στο ένα τρίτο.

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.