Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Πότε θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό της SUV;

του Σωτήριου Χάλλα

Δύο βασικές τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι τα SUV και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οπότε στην Porsche σκέφτηκαν να τα συνδυάσουν και να δημιουργήσουν την Porsche Mission E Cross Turismo που παρουσίασαν στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018.

Πρόκειται ουσιαστικά για το αδερφό μοντέλο της Taycan (τον Μάρτιο που έγινε η έκθεση λεγόταν ακόμα Mission E) το οποίο εξοπλίζεται με το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο που αποδίδει 600 ίππους. Με αυτή την ισχύ η Porsche Mission E Cross Turismo μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα με την αυτονομία του να φτάνει περίπου τα 400 χλμ.

Προς το παρόν η Porsche δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αν θα προχωρήσει στην παραγωγή του μοντέλου όμως πηγές αναφέρουν ότι οι προμηθευτές εξαρτημάτων έχουν ήδη λάβει οδηγίες από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να είναι έτοιμοι για το 2021.

Σύμφωνα με την Porsche το βασικό ατού της Mission E Cross Turismo είναι ότι οι επιδόσεις της έχουν επαναληψιμότητα και ότι δεν επηρεάζεται από φαινόμενα υπερθέρμανσης του κινητήρα ή της μπαταρίας. Οι άνθρωποι της μάρκας ήθελαν να καταφέρουν και τα ηλεκτρικά μοντέλα τους να αποδίδουν τόσο καλά όσο εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα έχουν καταφέρει.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.