Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Πότε θα κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό της SUV;

του Σωτήριου Χάλλα

Δύο βασικές τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι τα SUV και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οπότε στην Porsche σκέφτηκαν να τα συνδυάσουν και να δημιουργήσουν την Porsche Mission E Cross Turismo που παρουσίασαν στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018.

Πρόκειται ουσιαστικά για το αδερφό μοντέλο της Taycan (τον Μάρτιο που έγινε η έκθεση λεγόταν ακόμα Mission E) το οποίο εξοπλίζεται με το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο που αποδίδει 600 ίππους. Με αυτή την ισχύ η Porsche Mission E Cross Turismo μπορεί να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 3.5 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα με την αυτονομία του να φτάνει περίπου τα 400 χλμ.

Προς το παρόν η Porsche δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα αν θα προχωρήσει στην παραγωγή του μοντέλου όμως πηγές αναφέρουν ότι οι προμηθευτές εξαρτημάτων έχουν ήδη λάβει οδηγίες από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να είναι έτοιμοι για το 2021.

Σύμφωνα με την Porsche το βασικό ατού της Mission E Cross Turismo είναι ότι οι επιδόσεις της έχουν επαναληψιμότητα και ότι δεν επηρεάζεται από φαινόμενα υπερθέρμανσης του κινητήρα ή της μπαταρίας. Οι άνθρωποι της μάρκας ήθελαν να καταφέρουν και τα ηλεκτρικά μοντέλα τους να αποδίδουν τόσο καλά όσο εκείνα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα έχουν καταφέρει.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.