Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Ποια θα είναι η επόμενη στάση της 919 Hybrid EVO;

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche είναι μια εταιρεία που έχει μόνιμα ως στόχο να βρίσκει πού είναι τα όρια ανθρώπου και μηχανών και να τα ξεπερνάει και ο πιο αντικειμενικός κριτής των ορίων σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα είναι τα ρεκόρ τα οποία η γερμανική εταιρεία έχει βαλθεί να σπάσει.

Όπως σας ενημερώσαμε πριν λίγες μέρες οι Γερμανοί μπορεί να έφυγαν από το WEC όμως δεν έβαλαν την 919 Hybrid στο μουσείο τους. Αντίθετα, την εξέλιξαν, την έκαναν πιο γρήγορη και κατάφεραν με αυτή να σπάσουν το ρεκόρ γύρου του Λίουις Χάμιλτον στην πίστα του Σπα στο Βέλγιο. Το ρεκόρ αυτό το είχε κατακτήσει το 2017 ο Βρετανός με τον γύρο που του είχε δώσει την pole position.

Φαίνεται ότι αυτό άνοιξε την όρεξη των ανθρώπων της γερμανικής εταιρείας καθώς δημοσίευσαν ένα βίντεο στο οποίο δείχνουν την 919 Hybrid EVO στην αεροδυναμική σήραγγα της εταιρείας να ετοιμάζεται για να τρέξει και σε άλλη πίστα.

Στο βίντεο βλέπουμε πλάνα από τους γύρους που έκανε η 919 Hybrid EVO στο Σπα καθώς και το νέο ρεκόρ γύρου ενώ στο κλείσιμο του βίντεο αναγράφεται η φράση next stop (επόμενη στάση) η οποία ακολουθείται από ένα ερωτηματικό.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, υποθέτουμε ότι η επόμενη στάση της 919 Hybrid EVO θα είναι το Νίρμπουργκρινγκ καθώς στο παρελθόν οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν πει ότι θα την πάνε εκεί για να πραγματοποιήσει κάποιους γύρους χωρίς να ξέρουμε ακόμα αν αυτοί οι γύροι θα έχουν σκοπό να σπάσουν το ρεκόρ που κατέχει ο Στέφαν Μπέλοφ με χρόνο 6:11.13 από το 1983 με Porsche 956.

Ποιο θα είναι άραγε το επόμενο ρεκόρ που θα σπάσει η Porsche;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.