Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Πήρε φορά με τα ηλεκτρικά

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche ανέπτυσσε επί χρόνια την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να κατασκευάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, την Taycan, οπότε τώρα είναι λογικό να θέλει να εκμεταλλευτεί αυτή τη γνώση όσο το δυνατόν περισσότερο, με τη δημιουργία και άλλων ηλεκτρικών μοντέλων.

Άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Όλιβερ Μπλουμ, είπε ότι μπορεί τα επόμενα χρόνια να συνεχίσουν να υπάρχουν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης, όμως σταδιακά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επικρατήσουν. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή, το 60% των Panamera που πουλάει η Porsche στην Ευρώπη, είναι plug-in υβριδικές και εκτιμάται ότι μέσα στο 2020, τα μισά αυτοκίνητα που θα πουλάει η εταιρεία θα φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.

Μπορεί ο Μπλουμ να μην έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα της εταιρείας όσον αφορά τα ηλεκτρικά και να έκανε μόνο γενικές αναφορές, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Λουτζ Μέσκε, είπε ότι οι άνθρωποι της Porsche εξετάζουν την εισαγωγή των ηλεκτρικών εκδόσεων στην επόμενη γενιά της 718 (Cayman και Boxster). Βέβαια, σε περίπτωση που αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί μεγάλος χρόνος ανάπτυξης, αφού η πλατφόρμα της Taycan δεν ταιριάζει σε αυτή την κατηγορία, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποια άλλη ή να αναπτυχθεί μία καινούρια.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα έχει ληφθεί μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο, καθώς αυτή τη στιγμή η επόμενη 718 βρίσκεται στο στάδιο του πρωτότυπου, οπότε πρέπει να ληφθούν όλες οι αποφάσεις ώστε η ομάδα εξέλιξης να ξέρει πώς θα κινηθεί.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.