Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τη νέα 911

του Σωτήριου Χάλλα

Η 911 είναι το μοντέλο που έχει συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλο με το όνομα της Porsche με την τρέχουσα γενιά, την 991 να είναι μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία του μοντέλου.

Σε περίπου 6 μήνες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα γενιά του εμβληματικού sports car με τον κωδικό 992. Η παρουσίαση της νέας 911 θα γίνει στην έκθεση του Λος Άντζελες και περιμένουμε ότι θα υπάρχουν αλλαγές σχεδόν σε κάθε τομέα του αυτοκινήτου.

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί νέα πλατφόρμα η οποία θα είναι αρθρωτή και θα τοποθετείται εκτός της 911 και στο Audi R8 αλλά και στη νέα Lamborghini Huracan. Αυτό είναι εφικτό γιατί η νέα πλατφόρμα είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό διαμορφώσιμη που μπορεί να μπει και στα τρία μοντέλα παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές στην τοποθέτηση του κινητήρα.

Στη νέα πλατφόρμα έχει χρησιμοποιηθεί αλουμίνιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό και χάλυβας υψηλής αντοχής ο οποίος έχει υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία του οποίου το πάχος διαφοροποιείται σε διάφορα σημεία ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο άκαμπτο και πιο ανθεκτικό από την απερχόμενη 911.

Αρχικά διαθέσιμες θα είναι οι εκδόσεις Carrera και Carrera S οι οποίες θα έχουν ελαφρώς αυξημένη ισχύ κατά 20 και 30 ίππους αντίστοιχα και θα προσφέρονται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο εφτά σχέσεων όσο και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη με τον ίδιο αριθμό σχέσεων.

Η 992 θα είναι και η πρώτη φορά ου θα τοποθετηθεί υβριδικό σύστημα κίνησης σε μία 911 αν και αυτό δεν αναμένεται να γίνει σύντομα αλλά περίπου στο μέσο του κύκλου ζωής του μοντέλου, περίπου όταν θα υποστεί και το πρώτο facelift.

Στην εικόνα βλέπουμε την 911 Carrera 4 GTS.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.