Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Οδήγηση με τη σκέψη

του Γιώργου Ψαρρά

Για να οδηγήσεις μια Porsche γρήγορα και με ασφάλεια χρειάζεται να έχεις ικανά χέρια, αλλά πάνω από όλα μυαλό.

Με βάση αυτή τη λογική προφανώς το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου πραγματοποιεί μια έρευνα που περνάει την οδήγηση σε άλλη διάσταση. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορείτε να κατευθύνεται μια Porsche μόνο με τη σκέψη; Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα ειδικό κράνος, το οποίο διαθέτει δεκαέξι αισθητήρες που αναγνωρίζουν τις εντολές του εγκεφάλου για επιτάχυνση, επιβράδυνση, πορεία δεξιά και αριστερά. Έτσι η Porsche μπορεί να οδηγηθεί μόνο με τη σκέψη.

Σαν την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 5 σκεφτείτε, με τη βασική διαφορά όμως ότι τα «ινία» δεν τα έχουν κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, αλλά ο εγκέφαλος του οδηγού. Διευκρινίζεται ότι μια συζήτηση εντός της καμπίνας ή η μουσική που ακούγεται από το ηχοσύστημα δεν επηρεάζει την οδήγηση με τη σκέψη, καθώς καταγράφονται απλά ως θόρυβοι. Παράλληλα όταν η σκέψη του οδηγού «φεύγει» σε άλλα θέματα,  κάμερες και ραντάρ παρακολουθούν την πορεία του οχήματος και φροντίζουν για την εναρμόνιση του με την κυκλοφορία του δρόμου.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές στο ασφαλές περιβάλλον πιστών έχουν δείξει ότι η οδήγηση μόνο με τη σκέψη λειτουργεί αρκετά αξιόπιστα. Πάντως είτε με τη σκέψη είτε με τα χέρια και τα πόδια η οδήγηση μιας Porsche θα είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.