Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Οδήγηση με τη σκέψη

του Γιώργου Ψαρρά

Για να οδηγήσεις μια Porsche γρήγορα και με ασφάλεια χρειάζεται να έχεις ικανά χέρια, αλλά πάνω από όλα μυαλό.

Με βάση αυτή τη λογική προφανώς το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου πραγματοποιεί μια έρευνα που περνάει την οδήγηση σε άλλη διάσταση. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορείτε να κατευθύνεται μια Porsche μόνο με τη σκέψη; Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα ειδικό κράνος, το οποίο διαθέτει δεκαέξι αισθητήρες που αναγνωρίζουν τις εντολές του εγκεφάλου για επιτάχυνση, επιβράδυνση, πορεία δεξιά και αριστερά. Έτσι η Porsche μπορεί να οδηγηθεί μόνο με τη σκέψη.

Σαν την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 5 σκεφτείτε, με τη βασική διαφορά όμως ότι τα «ινία» δεν τα έχουν κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, αλλά ο εγκέφαλος του οδηγού. Διευκρινίζεται ότι μια συζήτηση εντός της καμπίνας ή η μουσική που ακούγεται από το ηχοσύστημα δεν επηρεάζει την οδήγηση με τη σκέψη, καθώς καταγράφονται απλά ως θόρυβοι. Παράλληλα όταν η σκέψη του οδηγού «φεύγει» σε άλλα θέματα,  κάμερες και ραντάρ παρακολουθούν την πορεία του οχήματος και φροντίζουν για την εναρμόνιση του με την κυκλοφορία του δρόμου.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές στο ασφαλές περιβάλλον πιστών έχουν δείξει ότι η οδήγηση μόνο με τη σκέψη λειτουργεί αρκετά αξιόπιστα. Πάντως είτε με τη σκέψη είτε με τα χέρια και τα πόδια η οδήγηση μιας Porsche θα είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.