Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Οδήγηση με τη σκέψη

του Γιώργου Ψαρρά

Για να οδηγήσεις μια Porsche γρήγορα και με ασφάλεια χρειάζεται να έχεις ικανά χέρια, αλλά πάνω από όλα μυαλό.

Με βάση αυτή τη λογική προφανώς το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου πραγματοποιεί μια έρευνα που περνάει την οδήγηση σε άλλη διάσταση. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να μπορείτε να κατευθύνεται μια Porsche μόνο με τη σκέψη; Αυτό μπορεί να συμβεί με ένα ειδικό κράνος, το οποίο διαθέτει δεκαέξι αισθητήρες που αναγνωρίζουν τις εντολές του εγκεφάλου για επιτάχυνση, επιβράδυνση, πορεία δεξιά και αριστερά. Έτσι η Porsche μπορεί να οδηγηθεί μόνο με τη σκέψη.

Σαν την αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 5 σκεφτείτε, με τη βασική διαφορά όμως ότι τα «ινία» δεν τα έχουν κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες, αλλά ο εγκέφαλος του οδηγού. Διευκρινίζεται ότι μια συζήτηση εντός της καμπίνας ή η μουσική που ακούγεται από το ηχοσύστημα δεν επηρεάζει την οδήγηση με τη σκέψη, καθώς καταγράφονται απλά ως θόρυβοι. Παράλληλα όταν η σκέψη του οδηγού «φεύγει» σε άλλα θέματα,  κάμερες και ραντάρ παρακολουθούν την πορεία του οχήματος και φροντίζουν για την εναρμόνιση του με την κυκλοφορία του δρόμου.

Οι μέχρι τώρα δοκιμές στο ασφαλές περιβάλλον πιστών έχουν δείξει ότι η οδήγηση μόνο με τη σκέψη λειτουργεί αρκετά αξιόπιστα. Πάντως είτε με τη σκέψη είτε με τα χέρια και τα πόδια η οδήγηση μιας Porsche θα είναι πάντα μια μοναδική εμπειρία…

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.