Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Νέο ρεκόρ από την Taycan στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, στις 4 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την παρουσίασή της την πέρασε από το Νίρμπουργκρινγκ για να κάνει ένα νέο ρεκόρ.

Ο χρόνος που χρειάστηκε το γερμανικό μοντέλο για να καλύψει τα 20.6 χλμ. ήταν 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, κάτι που σύμφωνα με την Porsche κάνει την Taycan το ταχύτερο τετράθυρο sports car. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλο μοντέλο αυτής της κατηγορίας που να έχει κάνει χρόνο, οπότε μέχρι να συμβεί αυτό, η Taycan θα “παίζει μπάλα” μόνη της. Σίγουρα όσο θα περνάει ο καιρός θα εμφανιστούν ανταγωνιστές και μόνο τότε θα φανεί πόσο γρήγορη ή όχι είναι αυτή η επίδοση.

Με τον γύρο του Νίρμπουργκρινγκ ολοκληρώνεται η τριάδα δοκιμασιών με την ονομασία Porsche Taycan’s Triple Endurance Run η οποία περιελάμβανε την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 200 χλμ./ώρα 26 συνεχόμενες φορές και την κάλυψη 3.425 χλμ. μέσα σε 24 ώρες στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Ναρντό της Ιταλίας.

Ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Taycan κατά τη διάρκεια του γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ, Λαρς Κερν, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν το αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.