Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Νέο ρεκόρ από την Taycan στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, στις 4 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την παρουσίασή της την πέρασε από το Νίρμπουργκρινγκ για να κάνει ένα νέο ρεκόρ.

Ο χρόνος που χρειάστηκε το γερμανικό μοντέλο για να καλύψει τα 20.6 χλμ. ήταν 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, κάτι που σύμφωνα με την Porsche κάνει την Taycan το ταχύτερο τετράθυρο sports car. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλο μοντέλο αυτής της κατηγορίας που να έχει κάνει χρόνο, οπότε μέχρι να συμβεί αυτό, η Taycan θα “παίζει μπάλα” μόνη της. Σίγουρα όσο θα περνάει ο καιρός θα εμφανιστούν ανταγωνιστές και μόνο τότε θα φανεί πόσο γρήγορη ή όχι είναι αυτή η επίδοση.

Με τον γύρο του Νίρμπουργκρινγκ ολοκληρώνεται η τριάδα δοκιμασιών με την ονομασία Porsche Taycan’s Triple Endurance Run η οποία περιελάμβανε την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 200 χλμ./ώρα 26 συνεχόμενες φορές και την κάλυψη 3.425 χλμ. μέσα σε 24 ώρες στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Ναρντό της Ιταλίας.

Ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Taycan κατά τη διάρκεια του γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ, Λαρς Κερν, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν το αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.