Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Νέο ρεκόρ από την Taycan στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche ετοιμάζεται να παρουσιάσει την Taycan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, στις 4 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την παρουσίασή της την πέρασε από το Νίρμπουργκρινγκ για να κάνει ένα νέο ρεκόρ.

Ο χρόνος που χρειάστηκε το γερμανικό μοντέλο για να καλύψει τα 20.6 χλμ. ήταν 7 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα, κάτι που σύμφωνα με την Porsche κάνει την Taycan το ταχύτερο τετράθυρο sports car. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει άλλο μοντέλο αυτής της κατηγορίας που να έχει κάνει χρόνο, οπότε μέχρι να συμβεί αυτό, η Taycan θα “παίζει μπάλα” μόνη της. Σίγουρα όσο θα περνάει ο καιρός θα εμφανιστούν ανταγωνιστές και μόνο τότε θα φανεί πόσο γρήγορη ή όχι είναι αυτή η επίδοση.

Με τον γύρο του Νίρμπουργκρινγκ ολοκληρώνεται η τριάδα δοκιμασιών με την ονομασία Porsche Taycan’s Triple Endurance Run η οποία περιελάμβανε την επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 200 χλμ./ώρα 26 συνεχόμενες φορές και την κάλυψη 3.425 χλμ. μέσα σε 24 ώρες στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας στο Ναρντό της Ιταλίας.

Ο οδηγός που βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Taycan κατά τη διάρκεια του γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ, Λαρς Κερν, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν το αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.