Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας...με ποδήλατο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Νιλ Κάμπελ, ένας Βρετανός ποδηλάτης κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, αφού πέτυχε μέγιστη ταχύτητα που έφτασε τα 280.57 χλμ./ώρα, με τη βοήθεια μίας Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Το ρεκόρ επετεύχθη στο παλιό αεροδρόμιο Elvington στο Γιόρκσαϊρ της Βρετανίας, εκεί όπου ο ίδιος άνθρωπος πριν από ένα χρόνο είχε καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ με 239.79 χλμ./ώρα.

Για να πετύχει το φετινό ρεκόρ του ο Κάμπελ χρησιμοποίησε την Cayenne με δύο τρόπους. Ο πρώτος, ήταν για να τον τραβήξει και να τον επιταχύνει μέχρι τα 241.40 χλμ./ώρα. Ο δεύτερος ήταν για να μειώσει κατά πολύ τις αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Για να γίνει το δεύτερο, στο πίσω μέρος του γερμανικού SUV τοποθετήθηκε ένα πλαίσιο σχεδιασμένο από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Harper Adams. Όπως η Cayenne κινούνταν απομάκρυνε τον αέρα μπροστά από τον Κάμπελ και το πλαίσιο φρόντιζε ώστε αυτή η επίδραση να διαρκεί λίγο περισσότερο. Έτσι, ο Βρετανός δεν είχε να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις του αέρα αλλά κινούνταν σε ένα πιο αραιό περιβάλλον.

Χάρη στην επιτάχυνση της Cayenne μέχρι τα 241.40 χλμ./ώρα και το πλαίσιο που δημιούργησαν οι φοιτητές, ο Κάμπελ κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ και να κινηθεί με 280.75 χλμ./ώρα.

Επόμενος στόχος του ποδηλάτη των ρεκόρ είναι να πετύχει μέσα στο 2020 ταχύτητα 220 μιλίων/ώρα, δηλαδή 354,055 χλμ./ώρα. Ακούγεται πολύ δύσκολο αλλά δεν αποκλείεται να τα καταφέρει.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.