Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας...με ποδήλατο (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Νιλ Κάμπελ, ένας Βρετανός ποδηλάτης κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, αφού πέτυχε μέγιστη ταχύτητα που έφτασε τα 280.57 χλμ./ώρα, με τη βοήθεια μίας Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Το ρεκόρ επετεύχθη στο παλιό αεροδρόμιο Elvington στο Γιόρκσαϊρ της Βρετανίας, εκεί όπου ο ίδιος άνθρωπος πριν από ένα χρόνο είχε καταρρίψει το ευρωπαϊκό ρεκόρ με 239.79 χλμ./ώρα.

Για να πετύχει το φετινό ρεκόρ του ο Κάμπελ χρησιμοποίησε την Cayenne με δύο τρόπους. Ο πρώτος, ήταν για να τον τραβήξει και να τον επιταχύνει μέχρι τα 241.40 χλμ./ώρα. Ο δεύτερος ήταν για να μειώσει κατά πολύ τις αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Για να γίνει το δεύτερο, στο πίσω μέρος του γερμανικού SUV τοποθετήθηκε ένα πλαίσιο σχεδιασμένο από προπτυχιακούς φοιτητές του πανεπιστημίου Harper Adams. Όπως η Cayenne κινούνταν απομάκρυνε τον αέρα μπροστά από τον Κάμπελ και το πλαίσιο φρόντιζε ώστε αυτή η επίδραση να διαρκεί λίγο περισσότερο. Έτσι, ο Βρετανός δεν είχε να αντιμετωπίσει τις αντιστάσεις του αέρα αλλά κινούνταν σε ένα πιο αραιό περιβάλλον.

Χάρη στην επιτάχυνση της Cayenne μέχρι τα 241.40 χλμ./ώρα και το πλαίσιο που δημιούργησαν οι φοιτητές, ο Κάμπελ κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ και να κινηθεί με 280.75 χλμ./ώρα.

Επόμενος στόχος του ποδηλάτη των ρεκόρ είναι να πετύχει μέσα στο 2020 ταχύτητα 220 μιλίων/ώρα, δηλαδή 354,055 χλμ./ώρα. Ακούγεται πολύ δύσκολο αλλά δεν αποκλείεται να τα καταφέρει.

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.