Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Λέει αντίο (σχεδόν) στα ατμοσφαιρικά σύνολα

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche δεν πρόκειται να προσφέρει την 911 Carrera ποτέ ξανά με ατμοσφαιρικό κινητήρα, σύμφωνα με τον Ντρ. Φρανκ-Στέφεν Βάλισερ, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τις σειρές 911 και 718 της γερμανικής μάρκας.

Ωστόσο, η Porsche θα συνεχίσει να διαθέτει ατμοσφαιρικά σύνολα, όμως αυτό θα το κάνει μόνο στις κορυφαίες εκδόσεις 911 GT3 και 911 GT3 RS.

Αυτή τη στιγμή η μάρκα από το Τσουφενχάουζεν διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα ο οποίος διαθέτει έξι κυλίνδρους και τοποθετείται στις 718 Boxster και Cayman GTS, οπότε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ότι κάτι ανάλογο θα δούμε και στην 911, όμως φαίνεται ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Σχετικά με την τοποθέτηση του ανωτέρω ατμοσφαιρικού κινητήρα στην 911, ο Βάλισερ είπε ότι θα έπρεπε να περιστραφεί κατά 180 μοίρες, όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει, καθώς το κόστος σε έρευνα και ανάπτυξη είναι πολύ μεγάλο. Έτσι, η Carrera από εδώ και στο εξής θα είναι πάντα υπερτροφοδοτούμενη.

Σίγουρα αυτή η κίνηση δυσαρεστεί εκείνους που επιζητούν την ανόθευτη αίσθηση οδήγησης ενός ατμοσφαιρικού μοντέλου από την Porsche, όμως θα χαρούν να μάθουν ότι οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να προσφέρουν την επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων. Μάλιστα, η σχετική επιλογή προστέθηκε σχετικά πρόσφατα στις 911 Carrera S και Carrera 4S, έχοντας εφτά σχέσεις.

Άραγε θα υπάρξει κάποια ανατροπή στο μέλλον;

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.