Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Έκανε το πρώτο της ταξίδι

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche παρουσίασε την Taycan με τρεις παράλληλες εκδηλώσεις σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά, με το σημείο που επιλέχθηκε για την αμερικανική χώρα να είναι οι καταρράκτες του Νιαγάρα.

Συνήθως μετά από τέτοιες εκδηλώσεις τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε κάποιο parking, όμως η Taycan που είδαμε στον Καναδά είχε να κάνει ταξίδι. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τους καταρράκτες και έφτασε στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας μια απόσταση 656 χλμ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το γερμανικό μοντέλο χρειάστηκε να σταματήσει μόνο μία φορά, στην πόλη Bloomsburg της Πενσυλβάνια. Εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε ότι είχε καλυφθεί απόσταση 405 χλμ. και η εναπομείνασα ενέργεια στις μπαταρίες αρκούσε για άλλα 62 χλμ.

Στη στάση, το αυτοκίνητο έμεινε συνδεδεμένο στον φορτιστή για 24 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων το επίπεδο φόρτισης πήγε από το 14% στο 85%, το οποίο ήταν παραπάνω από αρκετό για να καλυφθούν τα υπόλοιπα 254 χλμ. μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Για το ταξίδι χρησιμοποιήθηκε η έκδοση Turbo της Taycan η οποία αποδίδει 680 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία που ανακοινώνει η Porsche είναι 450 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.