Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Έκανε το πρώτο της ταξίδι

του Σωτήριου Χάλλα

Η Porsche παρουσίασε την Taycan με τρεις παράλληλες εκδηλώσεις σε Γερμανία, Κίνα και Καναδά, με το σημείο που επιλέχθηκε για την αμερικανική χώρα να είναι οι καταρράκτες του Νιαγάρα.

Συνήθως μετά από τέτοιες εκδηλώσεις τα αυτοκίνητα μπαίνουν σε κάποιο parking, όμως η Taycan που είδαμε στον Καναδά είχε να κάνει ταξίδι. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε από τους καταρράκτες και έφτασε στη Νέα Υόρκη, καλύπτοντας μια απόσταση 656 χλμ.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το γερμανικό μοντέλο χρειάστηκε να σταματήσει μόνο μία φορά, στην πόλη Bloomsburg της Πενσυλβάνια. Εκείνη τη στιγμή ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε ότι είχε καλυφθεί απόσταση 405 χλμ. και η εναπομείνασα ενέργεια στις μπαταρίες αρκούσε για άλλα 62 χλμ.

Στη στάση, το αυτοκίνητο έμεινε συνδεδεμένο στον φορτιστή για 24 λεπτά, στη διάρκεια των οποίων το επίπεδο φόρτισης πήγε από το 14% στο 85%, το οποίο ήταν παραπάνω από αρκετό για να καλυφθούν τα υπόλοιπα 254 χλμ. μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Για το ταξίδι χρησιμοποιήθηκε η έκδοση Turbo της Taycan η οποία αποδίδει 680 ίππους και 850 Nm ροπής, ενώ η αυτονομία που ανακοινώνει η Porsche είναι 450 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.