Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο από τους Γερμανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, η Taycan, όμως η γερμανική μάρκα δε θα περιοριστεί εκεί αφού επιβεβαίωσε επίσημα ότι ετοιμάζει και μία εκδοχή του μοντέλου με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Το νέο μοντέλο το έχουμε γνωρίσει ως πρωτότυπο με την ονομασία Mission E Cross Turismo (Mission E λεγόταν και η Taycan όσο ήταν σε πρωτότυπη μορφή) και η κυκλοφορία του είχε οριστεί για το 2021. Ωστόσο, η Porsche στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας ανακοίνωσε ότι τα λανσάρισμα θα γίνει ένα χρόνο νωρίτερα, το 2020.

Οι Γερμανοί αναμένεται να τοποθετήσουν στην Taycan Cross Turismo το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο με την Taycan. Αυτό μεταφράζεται σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι αναλαμβάνουν την κίνηση ενός άξονα ο κάθε ένας. Η ισχύς θα φτάνει μέχρι και τους 600 ίππους και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να διαρκεί περίπου 3.5 δευτερόλεπτα με τα 200 χλμ./ώρα να έρχονται σε 12 δευτερόλεπτα.

Σημαντικό προσόν της Taycan το οποίο θα δούμε και στο Cross Turismo μοντέλο είναι το σύστημα φόρτισης που μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και στα 800 Volts. Αν συνδεθεί σε κατάλληλο φορτιστή, μπορεί σε λιγότερο από 20 λεπτά να προσφέρει 400 χλμ. αυτονομίας ή 100 χλμ. σε μόλις 4 λεπτά.

Περιμένουμε να δούμε πότε η Porsche θα παρουσιάσει επίσημα το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο.

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.