Είστε εδώ

Super Cars

Porsche: Δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο από τους Γερμανούς

του Σωτήριου Χάλλα

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, η Taycan, όμως η γερμανική μάρκα δε θα περιοριστεί εκεί αφού επιβεβαίωσε επίσημα ότι ετοιμάζει και μία εκδοχή του μοντέλου με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Το νέο μοντέλο το έχουμε γνωρίσει ως πρωτότυπο με την ονομασία Mission E Cross Turismo (Mission E λεγόταν και η Taycan όσο ήταν σε πρωτότυπη μορφή) και η κυκλοφορία του είχε οριστεί για το 2021. Ωστόσο, η Porsche στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας ανακοίνωσε ότι τα λανσάρισμα θα γίνει ένα χρόνο νωρίτερα, το 2020.

Οι Γερμανοί αναμένεται να τοποθετήσουν στην Taycan Cross Turismo το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο με την Taycan. Αυτό μεταφράζεται σε δύο ηλεκτρικούς κινητήρες οι οποίοι αναλαμβάνουν την κίνηση ενός άξονα ο κάθε ένας. Η ισχύς θα φτάνει μέχρι και τους 600 ίππους και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να διαρκεί περίπου 3.5 δευτερόλεπτα με τα 200 χλμ./ώρα να έρχονται σε 12 δευτερόλεπτα.

Σημαντικό προσόν της Taycan το οποίο θα δούμε και στο Cross Turismo μοντέλο είναι το σύστημα φόρτισης που μπορεί να λειτουργήσει μέχρι και στα 800 Volts. Αν συνδεθεί σε κατάλληλο φορτιστή, μπορεί σε λιγότερο από 20 λεπτά να προσφέρει 400 χλμ. αυτονομίας ή 100 χλμ. σε μόλις 4 λεπτά.

Περιμένουμε να δούμε πότε η Porsche θα παρουσιάσει επίσημα το δεύτερο ηλεκτρικό της μοντέλο.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.