Είστε εδώ

Super Cars

Porsche Cayman Ε-volution: Φέρνει το ρεύμα της ηλεκτροκίνησης

του Γιώργου Ψαρρά

Η εξάπλωση της ηλεκτροκίνησης δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την Porsche, η οποία έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής για το πως σκοπεύει να μπει και η ίδια στην πρίζα. 

Η γερμανική εταιρία λοιπόν συμμετέχει από 9-11 Οκτωβρίου στο Συμπόσιο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων που πραγματοποιείται στη Στουτγάρδη, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο την πρωτότυπη Cayman Ε-volution, η οποία αποδεικνύει ότι μπορούν και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα να προσφέρουν τις επιδόσεις ενός supercar, καθώς επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτ.

Σύμφωνα με την Porsche η Cayman Ε-volution με αυτονομία 200 χλμ. δε θα μπει στη γραμμή της παραγωγής. Στόχο έχει να προετοιμάσει το έδαφος για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Mission E που θα έρθει το 2019 με αυξημένη αυτονομία 500 χλμ. και δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας της σε ποσοστό 80% μέσα σε μονό 15 λεπτά.

Παράλληλα η Porsche υπενθυμίζει ότι ήταν η πρώτη που λάνσαρε τρία plug-in υβριδικά μοντέλα στην premium κατηγορία, ενώ σχετική τεχνογνωσία έχει αποκτήσει από τη συμμετοχή της στην κατηγορία LMP1 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.