Είστε εδώ

Super Cars

Porsche 911: Τι είναι και πώς λειτουργεί το Wet mode;

του Σωτήριου Χάλλα

Η νέα γενιά της Porsche 911 με τον κωδικό 992 μπορεί να μην έχει πολλές διαφορές σε επίπεδο εμφάνισης συγκριτικά με την προηγούμενη όμως σε τεχνολογικό δεν έχει καμία σχέση αφού είναι πολύ πιο εξελιγμένη.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο sports car των Γερμανών είναι το Wet mode που έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου σε βρεγμένες συνθήκες.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της τεχνολογίας κρύβεται στο εσωτερικό των φτερών στους εμπρός τροχούς όπου έχουν τοποθετηθεί μικροσκοπικοί ακουστικοί αισθητήρες οι οποίοι ανιχνεύουν το σπρέι νερού που φεύγει από τους τροχούς και καταλαβαίνουν πόσο νερό υπάρχει στο δρόμο.

Όταν το σύστημα κρίνει ότι το νερό είναι αρκετό ειδοποιεί τον οδηγό να ενεργοποιήσει χειροκίνητα το Wet mode και να προσαρμόσει τον τρόπο οδήγησης ώστε να μην κινδυνεύει. Παράλληλα, τα συστήματα ευστάθειας γίνονται πιο ευαίσθητα ώστε να παρεμβαίνουν πιο νωρίς και να βοηθήσουν στην αυξημένη ασφάλεια.

Επιπλέον, εκτός από τα ηλεκτρονικά συστήματα η 911 βοηθάει τον οδηγό και με την παραγωγή περισσότερης κάθετης δύναμης η οποία “σπρώχνει” το αυτοκίνητο προς το έδαφος. Αυτό το επιτυγχάνει με το άνοιγμα το οπών αερισμού από την ταχύτητα των 90 χλμ./ώρα και πάνω καθώς και με τη ρύθμιση της πίσω αεροτομής στην πιο επιθετική της θέση.

Το Wet mode θα είναι στάνταρντ σε όλες τις εκδόσεις της 911 όμως η Porsche αναφέρει ότι ο ρόλος του είναι υποστηρικτικός και δεν μπορεί να κάνει “θαύματα” αν ο οδηγός δεν προσαρμόσει κατάλληλα το στυλ οδήγησης όταν βρέχει.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.

4o Thessaloniki Auto Festival

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το 4ο Auto Festival, τη μεγάλη  γιορτή του αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6-9  Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Mercedes NECAR 1

Για τη νέα Mercedes GLC F-Cell σας έχουμε μιλήσει και εξηγήσει ότι κινείται χρησιμοποιώντας ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 210 ίππων, οι οποίοι πέρα από μπαταρίες τροφοδοτούνται επίσης και από ενεργειακές κυψέλες που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο για να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Ράλι Αργεντινής

Ενόψει του ράλι Αργεντινής, 4ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, η ομάδα M-Sport με τα Ford Fiesta WRC συμπλήρωσε δύο μέρες δοκιμών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο τα αυτοκίνητα για τον δύσκολο-χωμάτινο-αγώνα στη Λατινική Αμερική.

Chevrolet Camaro

Τον αριθμό 55 είχε φέτος πάνω της η τούρτα γενεθλίων του διάσημου Ford Μustang, ενώ  πέρα από τους χιλιάδες οπαδούς του, έλαβε ευχές και από έναν ανταγωνιστή, το Chevrolet Camaro.

Williams

Η κατάσταση στη Williams είναι η χειρότερη από το 1977 που συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα της Formula 1 και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας να εξετάζουν το ενδεχόμενο πώλησης.