Είστε εδώ

Super Cars

Porsche 911: Τα πέντε πιο «καυτά» σημεία της (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Πριν από περίπου ένα μήνα αποκαλύφτηκε η όγδοη γενιά της εμβληματικής Porsche 911.

Τότε σας είχαμε μιλήσει για την εντυπωσιακή εξελικτική εξωτερική της σχεδίαση όπως μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ. Ωστόσο ο επικεφαλής σχεδίασης της γερμανικής εταιρείας στο παρακάτω video είναι ο πλέον αρμόδιος να μας πει τα πέντε σημεία που ξεχωρίζει περισσότερο στο αμάξωμα της νέας 911.

Στη θέση νούμερο πέντε κατατάσσει το πίσω κάθετα τοποθετημένο τρίτο φως φρένων, το οποίο του θυμίζει το κουμπί της παύσης. Μια θέση πιο πάνω στο νούμερο τέσσερα τοποθετεί το χαμηλό πίσω τμήμα της νέας 911 που είναι παρόμοιο με την πρώτη 911 Turbo, ενώ ενσωματώνει την πινακίδα κυκλοφορίας, τους αεραγωγούς και τις εξατμίσεις.

Η τρισδιάστατη αισθητική που έχει η πλευρική επιφάνεια της νέας 911 καταλαμβάνει τη θέση νούμερο τρία στο top5, ενώ διακρίνεται για τους νέους εξωτερικούς καθρέπτες και τις ηλεκτρικές χειρολαβές των θυρών. Tα εύσημα απονέμει στη θέση νούμερο δυο στο εμπρός τμήμα της νέας 911 με τους ψηλά τοποθετημένους προβολείς, ενώ το «νεύρο» στο οποίο καταλήγουν ξεκινάει από τις πόρτες.

Την κορυφή επιλέγει να τη χαρίσει στις αναλογίες της νέας 911, η οποία πλέον είναι 20 χλστ. φαρδύτερη στο εμπρός και πίσω τμήμα σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, ενώ έτσι φιλοξενεί μεγαλύτερους πίσω τροχούς.

Σχετικά άρθρα

ERC-Αζόρες

Οι αγώνες τελειώνουν στη ράμπα και το 2ο σκέλος του πρώτου γύρου για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, στις Αζόρες, έφερε ανατροπές.

Ραλφ Σουμάχερ

Μετά το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Ραλφ Σουμάχερ σχολίασε την αρνητική εικόνα της Williams οι οδηγοί της οποίας, Τζορτζ Ράσελ και Ρόμπερτ Κουμπίτσα, τερμάτισαν δύο και τρεις γύρους, αντίστοιχα, πίσω από τον Μπότας που ήταν ο νικητής.

ΕRC-Αζόρες

Ο πρώτος γύρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που περιλαμβάνει 8 αγώνες χωρίς άρωμα Ελλάδας (μεγάλη στεναχώρια αυτό) διεξάγεται στις Αζόρες. 

Aνάβαση Διονύσου

Ο πρώτος γύρος του ομώνυμου θεσμού διεξάγεται 30-31 Μαρτίου στην Ανατολική πλαγιά της Πεντέλης, στην ανάβαση Διονύσου.

Αυτόνομα αυτοκίνητα

Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην κυκλοφορία των αυτόνομων αυτοκινήτων στους δρόμους όμως κάτι τόσο ριζικά καινούριο φέρνει μαζί του και νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αγωνιστικής Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας

Αρχαιρεσίες του σωματείου ΑΛΑΛ για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. που συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής

Πρόεδρος: Μανώλης Νικόλαος

Αντιπρόεδρος: Κυροδήμος Φώτης

Γενικός Γραμματέας: Στεφανή Γεωργία

Ειδικός Γραμματέας: Κουτρίδης Δημήτριος

Ταμίας: Ανδρικοπούλου Ιωάννα

JLR

Στην πορεία προς την εξάπλωση και την καθιέρωση μιας τεχνολογίας είναι κάποια γεγονότα τα οποία αποτελούν σημαντικούς σταθμούς αφού σηματοδοτούν ότι τείνει να γίνει κυρίαρχη.

Hyundai Tucson N Line

Το Tucson έγινε το πρώτο SUV της Hyundai που απέκτησε τη σπορ έκδοση N Line, την οποία πρωτοείδαμε στο i30.

Skoda

H ναυαρχίδα της Skoda έχει ακόμα ένα λόγο να καμαρώνει για την πορεία της, καθώς έσπασε ένα νέο ρεκόρ.

Διεθνής Αμνηστία

Αυτές τις μέρες πραγματοποιείται στο Όσλο η διάσκεψη Nordic Electric Vehicle (EV) Summit της οποίας βασικό θέμα είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πόσο πράσινα είναι στην πραγματικότητα και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.