Είστε εδώ

Super Cars

Porsche 911: Γιατί ζητάει δακτυλικό αποτύπωμα;

του Γιώργου Ψαρρά

Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται ότι μέχρι το 2002 στις ελληνικές αστυνομικές ταυτότητες υπήρχε και το δακτυλικό αποτύπωμα από το δείκτη του δεξιού χεριού του κατόχου.

Εδώ και αρκετά χρόνια τώρα δεν απαιτείται το δακτυλικό αποτύπωμα για την έκδοση νέας αστυνομικής ταυτότητας, ωστόσο αν αγοράσετε μια καινούργια 911 η Porsche θα σας προτείνει να βάλετε το δάχτυλο σας στο μελάνι.

Όχι, η γερμανική εταιρεία των supercars δε θέλει να συλλέξει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών της. Ο λόγος που ζητά προαιρετικά φυσικά το δακτυλικό αποτύπωμα είναι για να προσφέρει μια νέα δυνατότητα εξατομίκευσης στην 911.

Στο εμπρός καπό της λοιπόν μπορεί να αποτυπωθεί, σε μεγάλο μάλιστα μέγεθος, το δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη της. Προφανώς στόχος δεν είναι η εξακρίβωση του ιδιοκτήτη της εκάστοτε 911 σε περίπτωση κλοπής του οχήματος, αλλά η δημιουργία ενός απόλυτα προσωπικού στυλ.

Η εν λόγω νέα υπηρεσία προσφέρεται μέσω των Porsche Centres, τα οποία έρχονται σε επαφή με τους συμβούλους πελατών του τμήματος εξατομίκευσης Exclusive Manufaktur που βρίσκεται στο Τσούφενχαουζεν της Γερμανίας.

Στη συνέχεια η όλη διαδικασία πραγματοποιείται σε στενή επαφή με τον πελάτη, ώστε να έχει πλήρη εικόνα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά του δεδομένα.

Τονίζεται ότι τα βιομετρικά δεδομένα του πελάτη υποβάλλονται σε επεξεργασία έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μη εξουσιοδοτημένο σκοπό.

Η Porsche ανέπτυξε μια καινοτόμο μέθοδο άμεσης εκτύπωσης γραφικών στοιχείων, η οποία προσφέρει οπτικά ποιοτικότερο αποτέλεσμα σε σύγκριση με τα αυτοκόλλητα και τη συμβατική βαφή.  Χρησιμοποιώντας μια κεφαλή εκτύπωσης, το χρώμα εφαρμόζεται τρισδιάστατα χωρίς υπέρμετρο ψεκασμό στο εμπρός καπό που έχει αφαιρεθεί από την 911.

Η αποτύπωση του δακτυλικού αποτυπώματος πάνω στο εμπρός καπό της 911 θα είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος από τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ στην αγορά της Γερμανίας το σχετικό κόστος αγγίζει τα 7.500 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α). Σύμφωνα με την Porsche αργότερα το δακτυλικό αποτύπωμα θα μπορεί να αποτυπωθεί και σε άλλα σημεία της 911.

Σχετικά άρθρα

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ

Τη δική της μάχη στον πόλεμο κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνει η Volkswagen, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τις παραγωγικές της υποδομές.

Η Mazda να επέστρεψε με επιτυχία πριν από ένα χρόνο περίπου στην ελληνική αγορά, έπειτα από πολυετή απουσία.

Ωστόσο η παρουσίαση στο αυτοκινητιστικό στερέωμα αριθμεί πλέον έναν αιώνα, καθώς ιδρύθηκε το 1920. Για το λόγο αυτό το 2020 είναι εορταστικό έτος για την ιαπωνική εταιρεία.

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.