Είστε εδώ

Super Cars

Porsche 911 Carrera S: Άλλη ισχύ δηλώνει, άλλη έχει

του Σωτήριου Χάλλα

Το να δηλώνει μια εταιρεία ότι ένα μοντέλο της αποδίδει λιγότερη ισχύ από την πραγματική δεν είναι κάτι ασυνήθιστο αφού το έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν, από διάφορες εταιρείες με την εταιρεία να μην είναι πάντα η ίδια.

Μεταξύ αυτών των μοντέλων μάλλον πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε από εδώ και στο εξής τη νέα Porsche 911 Carrera S. Σύμφωνα με τη γερμανική μάρκα το εμβληματικό sports car της στη συγκεκριμένη έκδοση αποδίδει 450 ίππους και 528 Nm ροπής από τον επίπεδο, διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 3.0 λίτρων.

Ωστόσο, μάλλον αυτά τα νούμερα είναι μικρά αφού σε μία πρόσφατη δυναμομέτρηση το αποτέλεσμα έδειξε 420 ίππους και 550 Nm στους τροχούς. Αν θεωρήσουμε ότι οι απώλειες ισχύος από τον στροφαλοφόρο άξονα μέχρι τους τροχούς φτάνουν το 15%, αυτό σημαίνει ότι η πραγματική απόδοση του κινητήρα αγγίζει τους 483 ίππους και τα 633 Nm ροπής.

Συνήθως, οι λόγοι που μια εταιρεία δηλώνει μειωμένη ιπποδύναμη σε σχέση με την πραγματική είναι φορολογικοί αφού σε ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, η φορολόγηση γίνεται με βάση την ιπποδύναμη.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.