Είστε εδώ

Super Cars

Porsche 911 Carerra S: Μοναδική, γιατί άραγε; (video)

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Αυτή η λευκή 911 Carrera S του 2008 είναι μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή. Ο λόγος είναι ότι μπροστά υπάρχει ένα μόνο κάθισμα, και αυτό στο κέντρο. 

Έχει γίνει ειδική κατασκευή στο ταμπλό, στα όργανα και στα πετάλια να μετακινηθούν πιο δεξιά, σε σχέση με την κανονική διάταξη, που σαν αποτέλεσμα έχει να αφαιρεθεί το κάθισμα του συνοδηγού. 

Ένα κεντρικό κάθισμα λοιπόν, και αυτό bucket με κόκκινες αγωνιστικού τύπου ζώνες ασφαλείας 4 σημείων, και πίσω οι δύο -θεωρητικά- θέσεις με επίσης κόκκινες ζώνες ασφαλείας. 

Eτσι την ήθελε ο αγοραστής τον Σεπτέμβριο του 2008, έτσι την αγόρασε… 

Επειδή η ξεχωριστή αυτή 911 είναι μοντέλο για της ΗΠΑ, οι ενδείξεις στο κοντέρ είναι σε μίλια, και έχει διανύσει 33.253 μίλια, γύρω στα 55.000 χλμ. 

Το μοτέρ είναι επίπεδο 6 κύλινδρων 3.8 λίτρων απόδοσης 350 ίππων, με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων VarioCam Plus και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 ταχυτήτων. Διαθέτει σύστημα εισαγωγής Evolution Motorsports V-Flow, έχει εγκατασταθεί μαζί με σύστημα εξάτμισης πλήρους τιτανίου προδιαγραφών track-spec. Στην πώληση περιλαμβάνεται κιτ αλλαγής λαδιού.

Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τον Μάρτιο του 2008, πουλήθηκε τον Σεπτέμβριο της ίδια χρονιάς προς 110.000 δολάρια στο Τέξας και αυτήν την περίοδο δημοπρατείται στις ΗΠΑ από την εταιρία Bring a trailer.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.