Είστε εδώ

Super Cars

Πωλήσεις 2019: Πόσοι κατάφεραν να αγοράσουν μια Porsche;

του Γιώργου Ψαρρά

Σίγουρα είμαστε πολλοί εμείς που ποθούμε τα supercars της Porsche, αλλά λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τα αποκτήσουν.

Ή μήπως όχι; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας για τις πωλήσεις του 2019 διαπιστώνουμε ότι αρκετοί έκαναν πραγματικότητα το όνειρο αγοράς μιας Porsche.

Πιο αναλυτικά, σε παγκόσμιο επίπεδο η Porsche κατέγραψε συνολικά 280.800 πωλήσεις πετυχαίνοντας άνοδο +10% σε σύγκριση με τις 256.255 πωλήσεις του 2018. Μεγαλύτερη άνοδο είδε η Porsche σε Ευρώπη (+15%) με 88.975 πωλήσεις και στην πατρίδα της τη Γερμανία (+15%) με 31.618 πωλήσεις.

Παρά το αρνητικό οικονομικά κλίμα του 2019 σε Κίνα (86.752 πωλήσεις) και Η.Π.Α (61.568 πωλήσεις) η Porsche δεν επηρεάστηκε σημειώνοντας άνοδο +8% και στις δυο τοπικές αγορές. Σε Ασία-Ειρηνικό, Αφρική και Μέση Ανατολή η άνοδος ήταν +7% με 116.458 πωλήσεις.

Tα SUV, Cayenne και Macan, ήταν τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Porsche το 2019. Σε παγκόσμιο επίπεδο πουλήθηκαν συνολικά 92.055 Cayenne (+29%), ενώ σίγουρα βοήθησε το λανσάρισμα της νέας plug-in υβριδικής της έκδοσης και της Cayenne Coupe με το πιο σπορ αμάξωμα που διαθέτει κεκλιμένη γραμμή οροφής. Παράλληλα η μικρότερη Macan σημείωσε 99.944 πωλήσεις (+16%).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.