Είστε εδώ

Super Cars

Πωλήσεις 2019: Πόσοι κατάφεραν να αγοράσουν μια Porsche;

του Γιώργου Ψαρρά

Σίγουρα είμαστε πολλοί εμείς που ποθούμε τα supercars της Porsche, αλλά λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να τα αποκτήσουν.

Ή μήπως όχι; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας για τις πωλήσεις του 2019 διαπιστώνουμε ότι αρκετοί έκαναν πραγματικότητα το όνειρο αγοράς μιας Porsche.

Πιο αναλυτικά, σε παγκόσμιο επίπεδο η Porsche κατέγραψε συνολικά 280.800 πωλήσεις πετυχαίνοντας άνοδο +10% σε σύγκριση με τις 256.255 πωλήσεις του 2018. Μεγαλύτερη άνοδο είδε η Porsche σε Ευρώπη (+15%) με 88.975 πωλήσεις και στην πατρίδα της τη Γερμανία (+15%) με 31.618 πωλήσεις.

Παρά το αρνητικό οικονομικά κλίμα του 2019 σε Κίνα (86.752 πωλήσεις) και Η.Π.Α (61.568 πωλήσεις) η Porsche δεν επηρεάστηκε σημειώνοντας άνοδο +8% και στις δυο τοπικές αγορές. Σε Ασία-Ειρηνικό, Αφρική και Μέση Ανατολή η άνοδος ήταν +7% με 116.458 πωλήσεις.

Tα SUV, Cayenne και Macan, ήταν τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Porsche το 2019. Σε παγκόσμιο επίπεδο πουλήθηκαν συνολικά 92.055 Cayenne (+29%), ενώ σίγουρα βοήθησε το λανσάρισμα της νέας plug-in υβριδικής της έκδοσης και της Cayenne Coupe με το πιο σπορ αμάξωμα που διαθέτει κεκλιμένη γραμμή οροφής. Παράλληλα η μικρότερη Macan σημείωσε 99.944 πωλήσεις (+16%).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Αρκτικής

Την πρώτη τους νίκης οδηγώντας Toyota Υaris WRC σημείωσαν οι Ροβάνπερα-Χαλτούνεν, κερδίζοντας το ράλι Αρκτικής, ένας αγώνας για το πρωτάθλημα Φινλανδίας με έδρα το Ροβανιέμι, το χωριό του Άγιου Βασίλη. 

Aγορά-2019

Στα 115.090 καινούργια αυτοκίνητα «έκλεισε» το 2019. 11.246 περισσότερες καινούργιες ταξινομήσεις από το 2018 που ήταν 103.844.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Με το Νο74 στις πόρτες και τη γαλανόλευκη στα παράθυρα, στο Peugeot 208, είναι η συμμετοχή του Νίκου Παυλίδη με συνοδηγό τον Άλαν Χάριμαν στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, Μόντε Κάρλο, που διεξάγεται 23-26 Ιουνίου 

OMAE

Πολλά ακούστηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΟΜΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες. 

Οι τόνοι σηκώθηκαν στο θέμα για το αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι εκλογές (καθώς εάν δεν γίνουν δεν υπάρχουν και αγώνες…) για νέο Δ.Σ.

WTCC

Πριν ένα χρόνο η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Lynk, που ανήκει στον όμιλο Geely, έγραφε τα πρώτα χλμ. στην πίστα και μετά από 12 μήνες σήκωσε το βαρύτιμο κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλητής WTCC (world touing carcup).

Toyota GR Supra vs Ford Mustang Bullitt

Δύο από τα πιο ποθητά μοντέλα στην κατηγορία των sports cars σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Toyota GR Supra, η ταχύτερη έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου και το Ford Mustang Bullitt, η έκδοση που δημιουργήθηκε ώστε η αμερικανική μάρκα να τιμήσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας με π

WRC, Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport θα υποστηρίξει δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν σε 8 αγώνες του WRC των τελευταίων προδιαγραφών 2020, τo i20 R5, στην κατηγορία WRC2.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Αυτό είναι το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC, των Γκρίνσμιθ-Έντμονσον, που διακρίνεται στις εγκαταστάσεις της M-Sport.

Φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς από τα άλλα δύο εργοστασιακά Fiesta WRC, λόγω χορηγών.

Το βρετανικό πλήρωμα θα δώσει το παρών σε 9 αγώνες του WRC τo 2020.

Formula 1, Mercedes W11

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των τελευταίων 6 ετών στη Formula 1, η Mercedes, θα αποκαλύψει το μονοθέσιό της  προδιαγραφών 2020, στις 14 Φεβρουαρίου.

Τόπος, η πίστα του Σίλβερστον με το καινούργιο Mercedes W11 να καλύπτει  μια απόσταση 100 χλμ. για τις ανάγκες διαφημιστικού υλικού.

Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης

Με την εισαγωγή ολοένα και περισσότερων συστημάτων στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι δύσκολο για το κοινό να έχει ανά πάσα στιγμή πλήρη εικόνα σχετικά με τη λειτουργία του κάθε ενός, ενώ οι κατασκευαστές κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με τις ονομασίες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για να