Είστε εδώ

Super Cars

Polestar: Παρουσίαση του πρώτου της μοντέλου στην Ευρώπη

του Σωτήριου Χάλλα

Η Polestar αποτελούσε πάντα το αγωνιστικό παρακλάδι της Volvo όμως τα τελευταία χρόνια οι Σουηδοί άλλαξαν κατεύθυνση στην εταιρεία και πλέον ασχολείται αποκλειστικά με την κυκλοφορία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρώτο της μοντέλο είναι το Polestar 1 το οποίο όντας η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας θα είναι υβριδικό. Για την κίνησή του συνδυάζει κινητήρα εσωτερικής καύσης με χωρητικότητα 2.0 λίτρων με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με τη συνολική απόδοση να φτάνει τους 600 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

Η πρώτη παρουσίαση του μοντέλου έγινε τον Οκτώβριο όμως επειδή ήταν στατική η εταιρεία αποφάσισε να το δείξει πρώτη φορά εν κινήσει μπροστά σε κοινό στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

Πίσω από το τιμόνι ου θα βρίσκεται ο δοκιμαστής της εταιρείας Χοακίμ Ράιντολμ ο οποίος είναι πρώην οδηγός ράλι με νίκες σε εθνικό επίπεδο και μηχανικός στον τομέα του σασί τόσο στη Volvo όσο και στη Saab παλαιότερα.

Η Polestar επέλεξε το Goodwood αφ’ ενός λόγω της ιστορίας του θεσμού και αφ’ ετέρου λόγω των πολύ καλών πωλήσεων του μοντέλου σε όλη τη Βόρεια Ευρώπη αλλά και στη Βρετανία ειδικότερα.

Επόμενος σημαντικός σταθμός για το Polestar 1 είναι η στατική του παρουσίαση στην περιοχή Pebble Beach της Βόρειας Αμερικής τον Αύγουστο.

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.