Είστε εδώ

Super Cars

Pagani: Ζήτω οι V12!

του Σωτήριου Χάλλα

Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ακόμα και εκείνες που κατασκευάζουν εξωτικά supercars και hypercars υποκύπτουν στους περιορισμούς των ρύπων μειώνοντας τα κυβικά των κινητήρων τους ή/και υιοθετώντας την ηλεκτροκίνηση.

Όλες; Όχι! Μία ιταλική μάρκα αντιστέκεται και θα αντιστέκεται για αρκετό καιρό ακόμα.

Όλα τα μοντέλα της Pagani μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, ξεχωρίζουν για τον υπερτροφοδοτούμενο V12 των 6.0 λίτρων που χρησιμοποιούν και προέρχεται από την AMG.

Ωστόσο, κρίνοντας από το τι γίνεται σε εταιρείες που κινούνται στον ίδιο χώρο με την Pagani, Περιμέναμε ότι σύντομα οι Ιταλοί θα αναγκάζονταν να μειώσουν τα κυβικά και τους κυλίνδρους ή να καταφύγουν στον ηλεκτρισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Οράτιου Παγκάνι, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Πρόσφατα η ιταλική μάρκα παρουσίασε τη Huayra BC Roadster η οποία, επίσης, χρησιμοποιεί τον παραπάνω κινητήρα και ο ίδιος ο Παγκάνι είπε ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στο μοντέλο που θα τη διαδεχτεί, κάτι που αναμένεται να γίνει το 2022. Μάλιστα, η νέα έκδοση του κινητήρα θα έχει πάρει έγκριση κυκλοφορίας τουλάχιστον μέχρι το 2026.

Ωστόσο, όσο ρομαντικός και να είναι ο Παγκάνι, δε θα μπορούσε η ηλεκτροκίνηση να τον αφήσει αδιάφορο. Έτσι, έχει ανακοινώσει ότι η εταιρεία του αναπτύσσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό όμως δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, ο Παγκάνι έκανε μια αναφορά και στα SUV, καθώς πλέον είναι ελάχιστες οι εταιρείες που δε διαθέτουν τουλάχιστον ένα μοντέλο στην γκάμα τους. Ο Ιταλός είπε ότι αυτή τη στιγμή στο πλάνο της εταιρείας δεν υπάρχει η δημιουργία ενός μοντέλου του είδους, αν και κάποια στιγμή συζητήθηκε αυτή η ιδέα.

Άλλωστε, είπε ότι αν αποφάσιζε να κατασκευάσει SUV θα έπρεπε να κοστίζει 3 εκατομμύρια ευρώ, αφού βασική αρχή της εταιρείας του είναι κάθε παράμετρος του αυτοκινήτου να έχει τη μέγιστη ποιότητα και να μη γίνεται κανένας συμβιβασμός, όμως αμφιβάλει αν υπάρχει αγορά για ένα SUV με τόσο υψηλή τιμή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.