Είστε εδώ

Super Cars

Nissan GT-R: Σε ρόλο κάμεραμαν (video)

του Γιώργου Ψαρρά

H «συνταγή» της Nissan για τη δημιουργία της ισχυρότερης έκδοσης Nismο του GT-R περιελάμβανε τα εξής συστατικά.

Αναβάθμιση του θηριώδους κινητήρα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις, μείωση του βάρος με τη χρήση ειδικών και ελαφριών υλικών και περαιτέρω βελτίωση της αεροδυναμικής.

Έτσι λοιπόν το νέο GT-R Nismo έγινε κυριολεκτικά άπιαστο, ωστόσο αυτό δημιούργησε ένα μικρό πρόβλημα στη Nissan. Η ιαπωνική εταιρεία στο πλαίσιο προώθησης του νέου GT-R Nismo έπρεπε να το βιντεοσκοπήσει να κινείται με υψηλή ταχύτητα μέσα στην πίστα.

Ποιο αυτοκίνητο όμως είναι ικανό να ακολουθεί το GT-R Nismo με αυτούς τους ρυθμούς; Η απάντηση τελικά ήταν εύκολη, καθώς επιλέχτηκε ένα άλλο GT-R, το οποίο μετατράπηκε σε όχημα βιντεοσκόπησης με τη συγκόλληση μιας σωληνωτής δομής στο εμπρός και πίσω τμήμα του αμαξώματος για την τοποθέτηση μιας επαγγελματικής τηλεσκοπικής κάμερας.

Για τέτοιου είδους λήψεις συνήθως επιλέγονται ισχυρά SUV, ωστόσο δε έχουν πάντα την απαραίτητη ταχύτητα και ευκινησία για την καταγραφή ενός supercar. To GT-R όμως έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα, όπως ο V6 twin-turbo κινητήρας των 3.8 λίτρων, το σύστημα τετρακίνησης που εξασφαλίζει σταθερότητα, τις κινήσεις ακριβείας που προσφέρει το σύστημα διεύθυνσης, ενώ τα τέσσερα καθίσματα του μπορούν να φιλοξενήσουν όλο το συνεργείο βιντεοσκόπησης.

Δείτε στο παρακάτω video τα backstage από τα γυρίσματα του GT-R Nismo στην πίστα Lausitzring της Γερμανίας με τη συμβολή του «κάμεραμαν» GT-R.

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…