Είστε εδώ

Super Cars

Νίκο Ρόσμπεργκ: Οδηγεί μονοθέσιο της Ferrari (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ βρέθηκε ξανά πίσω από ένα μονοθέσιο μετά την απόσυρσή του από τη Formula 1 το 2016, όμως αυτή τη φορά δεν ήταν κάποιο από τα αγωνιστικά του πρωταθλήματος, ούτε είχε πάνω του το αστέρι της Mercedes, αντίθετα στο καπό δέσποζε το σήμα της Ferrari.

Πρόκειται για τη Monza SP1, μια δημιουργία των Ιταλών η οποία μαζί με το αδερφό μοντέλο Monza SP2 (η διαφορά τους είναι ότι το πρώτο είναι μονοθέσιο, ενώ το δεύτερο είναι διθέσιο), θα παραχθούν μόλις σε 499 μονάδες.

Ο κινητήρας είναι ατμοσφαιρικός V12 6.5 λίτρων, με την απόδοσή του να φτάνει τους 810 ίππους και τα 719 Nm ροπής. Το αποτέλεσμα είναι ότι η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί 2.9 δευτερόλεπτα, ενώ για το 0-200 χλμ./ώρα χρειάζονται 7.9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα.

Μετά τη Formula 1 ο Ρόσμπεργκ έχει ανοίξει δικό του κανάλι στο YouTube και δραστηριοποιείται εκεί, ανεβάζοντας αρκετά συχνά βίντεο. Το ίδιο έκανε και με τη δοκιμή της Ferrari Monza SP1 στο Μαρανέλο, την οποία μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Σχετικά άρθρα

Το απόγευμα της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης επεφύλασσε εκπλήξεις, αφού ήταν η πρώτη φορά φέτος που είχαμε κόκκινη σημαία, κάποιο μονοθέσιο αναγκάστηκε να σταματήσει από βλάβη, ενώ κανείς δεν περίμενε τον οδηγό που βρέθηκε στην πρώτη θέση των χρόνων.

Ο Ηλίας Χρηστέας με τον δικό του τρόπο γράφει για τον «Ειπωρχ» που έφυγε Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου για τη μεγάλη χωρίς επιστροφή διαδρομή.

Σαρανταπέντε χρονιά μετά από την πρώτη παρουσίαση του Golf GTI στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η έκθεση της Γενεύης θα αποκαλύψει σε παγκόσμια πρώτη το 8ης γενιά Golf GTI. 

Σε μια όμορφη εκδήλωση η Cyprus Airways ανακοίνωσε την έναρξη  του νέου απευθείας δρομολογίου της, που συνδέει την Αθήνα με την Πάφο.

Η Mercedes εμφανίστηκε τη δεύτερη μέρα των χειμερινών δοκιμών με ένα νέο σύστημα στο μονοθέσιό της, το οποίο δημιούργησε αμφιβολίες γύρω από τη νομιμότητά του, αλλά και ανησυχία στις άλλες ομάδες σχετικά με την αποτελεσματικότητα.

Είναι δύσκολο να χωρέσεις σε μερικές μόνο παραγράφους 60 χρόνια ιστορίας, επομένως θα δούμε συνοπτικά τα σημαντικότερα γεγονότα γύρω από τη Skoda Octavia.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι επιλογές των ελαστικών για στεγνές συνθήκες πρέπει να γνωστοποιούνται 14 εβδομάδες για μακρινούς αγώνες και 8 εβδομάδες για εντός της Ευρώπης.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήταν αυτός που έκανε τον ταχύτερο χρόνο, στο πρωινό σκέλος της δεύτερης μέρας των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, επαναλαμβάνοντας την καλή επίδοση που έκανε την πρώτη μέρα, όταν είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση μόλις 0.062 δευτερόλεπτα από τον Μπότας.

Η αλήθεια είναι ότι η γκάμα της DS Automobiles χρειάζεται επέκταση, καθώς αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει μόνο δυο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Το θηρίο της Aston Martin, η Valkyrie το hypercar με τον ατμοσφαιρικό υβριδικό κινητήρα V12 των 6.5 λίτρων ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τον κύκλο δοκιμών πριν αρχίσει να παραδίδεται στους 150 μόνο τυχερούς αυτού του πλανήτη.

Μόνο τόσοι θα την αποκτήσουν…