Είστε εδώ

Super Cars

Νέα Bentley Mulliner Bacalar: Αυστηρά για δυο

του Γιώργου Ψαρρά

Έχουν περάσει σχεδόν εννέα δεκαετίες από τότε που η Bentley δημιούργησε ένα διθέσιο μοντέλο το μακρινό 1930.

Την ερχόμενη εβδομάδα στο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) θα γνωρίσουμε τη νέα Bentley Mulliner Bacalar, η οποία θα είναι το δεύτερο μοντέλο της βρετανικής εταιρείας με καθίσματα μόνο για τον οδηγό και τον συνοδηγό.

Το όνομα Bacalar προέρχεται από μια λίμνη στο Μεξικό, ενώ το νέο υπερπολυτελές grand tourer, πιθανότατα με ανοιγόμενη οροφή, θα έχει συλλεκτικό χαρακτήρα, καθώς λογικά η παραγωγή του θα είναι εξαιρετικά περιορισμένη, όπως συνέβη και με τη Bugatti La Voiture Noire.

Η νέα Bacalar θα δημιουργείται χειροποίητα από την Bentley Mulliner, τον παλαιότερο κατασκευαστή αμαξωμάτων στον κόσμο. Η παραπάνω φωτογραφία μας δείχνει ένα τμήμα από το εσωτερικό της νέας Mulliner Bacalar, ενώ παρατηρούμε ότι στις πλάτες των δερμάτινων καθισμάτων αναγράφεται το όνομά της και στα πάνελ των θυρών υπάρχουν κίτρινα περιγράμματα.

Πίσω από τα καθίσματα τώρα υπάρχει χώρος για δυο αποσκευές, οι οποίες είναι ασορτί με τα υπόλοιπα υλικά της καμπίνας. Σύμφωνα με τη Bentley η σχεδίαση και τα οικολογικά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εντός της νέας Mulliner Bacalar έχουν επηρεαστεί από την EXP 100 GT.

Στο περίπτερο της Bentley θα συναντήσουμε επίσης τη νέα Continental GT Mulliner Convertible και την EXP 100 GT.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.