Είστε εδώ

Super Cars

Maserati: Κάτι ετοιμάζουν οι Ιταλοί. Τι είναι αυτό; (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Μετά την πρόσφατη διακοπή παραγωγής των GranTurismo και GranCbrio, η Maserati έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο, μέσα από το οποίο μας προετοιμάζει για την παρουσίαση ενός νέου σπορ μοντέλου που θα γίνει στη Μόντενα τον Μάιο του 2020.

Αν και δε βλέπουμε κάτι σχετικό με το αυτοκίνητο στο βίντεο, από τον ήχο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι θα διαθέτει και έκδοση με κινητήρα εσωτερικής καύσης, πέρα από τις αμιγώς ηλεκτρικές.

Το εν λόγω μοντέλο, που αρχικά η Maserati είχε ανακοινώσει ότι θα λέγεται Alfieri όμως πλέον αναφέρεται σε αυτό ως το ολοκαίνουριο sports car, σύμφωνα με την παρουσίαση που είχε κάνει ο Μαρκιόνε το 2018 στους μετόχους, θα χρησιμοποιεί αλουμινένια πλατφόρμα και θα διαθέτει plug-in υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με όσα έχει πει η εταιρεία, η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα θα χρειάζεται περίπου 2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα, χάρη στους τρεις ηλεκτροκινητήρες που θα κάνουν το αυτοκίνητο τετρακίνητο και την μπαταρία που θα λειτουργεί στα 800 Volts.

Ωστόσο, από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι σήμερα τα πλάνα του ομίλου FCA άλλαξαν και πλέον στο σχεδιασμό του μοντέλου δεν υπάρχουν plug-in υβριδικά, παρά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Με πλήθος ερωτηματικών να πλανώνται στον αέρα, το νέο sports car των Ιταλών θα παρουσιαστεί μέσα στο 2020 και θα ακολουθήσει η “ανοιχτή” εκδοχή του το 2021. Την ίδια χρονιά θα παρουσιαστεί η νέα GranTurismo την οποία θα ακολουθήσει η GranCabrio το 2022.

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.