Είστε εδώ

Super Cars

Lotus: Το ένα SUV έγινε δύο

του Σωτήριου Χάλλα

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η Lotus σχεδιάζει να μπει στην κατηγορία των SUV με ένα νέο μοντέλο όμως τώρα μαθαίνουμε ότι μάλλον τα μοντέλα που θα κατασκευάσουν οι Βρετανοί θα είναι δύο.

Το SUV για το οποίο ξέραμε μέχρι τώρα θα ανήκει στην κατηγορία της Porsche Macan ενώ αυτό για το οποίο μόλις άρχισαν να διαρρέουν κάποιες πληροφορίες θα ανταγωνίζεται την Porsche Cayenne. Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα δύο θα αποκαλυφθεί πρώτο όμως ξέρουμε ότι το ένα θα το δούμε το 2020 και το άλλο περίπου ένα χρόνο μετά.

Το αρχικό πλάνο της Lotus ήταν να συνεργαστεί με την κινέζικη εταιρεία Goldstar Heavy Industrial όμως στην πορεία εξαγοράστηκε από την Geely στην οποία ανήκει και η Volvo οπότε αυτό άλλαξε τα πλάνα της και πλέον συνεργάζεται με τη Σουηδική εταιρεία.

Η συνεργασία με τη Volvo μπορεί να περιλαμβάνει κινητήρες, συστήματα αυτόνομης οδήγησης και καλωδιώσεις όμως δε θα περιλαμβάνει την πλατφόρμα SPA των Σουηδών γιατί η Lotus θέλει να δώσει άλλο χαρακτήρα στα δικά της μοντέλα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του μέχρι πριν λίγο καιρό CEO Της βρετανικής μάρκας, Ζαν Μαρκ Ζαλέ, ο οποίος είχε πει ότι τουλάχιστον το ένα από τα δύο SUV θα είναι το χαμηλότερο της κατηγορίας του, το ελαφρύτερο αλλά και το πιο πλατύ ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Στην εικόνα βλέπουμε τη Lotus Evora 414E REEVolution.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γκον

Η Nissan σκληραίνει τη στάση της απέναντι στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της, Καρλος Γκον, βάζοντας στο στόχαστρο και την αδερφή του, Κλοντίν Μπισάρα ντε Ολιβέιρα, καταθέτοντας μήνυση εναντίον της.

Toyota Supra

Μάχη αναμένεται να γίνει για την πρώτη Toyota Supra που θα πουληθεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, καθώς θα βγει στο «σφυρί».

Κινητήρες εσωτερικής καύσης

Είναι πολλοί αυτοί που κάνουν λόγο για αφανισμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης μακροπρόθεσμα όμως φαίνεται ότι τα κλασικά μοτέρ βενζίνης και diesel δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη όσον αφορά την εξέλιξή τους.

Volkswagen Sharan

Πιο «απλόχερο» είναι πλέον το Volkswagen Sharan σε ότι αφορά τα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Ford

Η Ford έχει παράδοση στα pick-up (ειδικά στα μεγάλα) αφού, κυρίως στην Αμερική, διαθέτει μια αρκετά πλούσια γκάμα την οποία όπως φαίνεται θέλει να εμπλουτίσει προς το κάτω άκρο της.

Renault

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου γύρω από τις απολαβές του Κάρλος Γκον και τη σύλληψή του από τις ιαπωνικές αρχές οι Nissan και Mitsubishi έσπευσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του CEO.

Nissan Patrol

Σήμερα η Nissan διαθέτει μια αναγνωρισμένη γκάμα από SUV, ωστόσο οι ρίζες της στην εν λόγω κατηγορία εντοπίζονται στο Patrol.

Ήπια υβριδικά

Σύμφωνα με τη Valeo μέχρι το 2026 το 25% των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε όλον τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κάποιο ήπιο υβριδικό σύστημα για την κίνησή τους.

SEAT

Το Arona FR που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία δεν είναι τυχαίο, καθώς ήταν αυτό που οδήγησε τη SEAT σε ένα νέο ρεκόρ παραγωγής.

Volkswagen

Μετά τα ID, ID CROZZ, ID BUZZ και ID VIZZION η Volkswagen ετοιμάζεται να ανακοινώσει το πέμπτο μέλος της οικογένειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στην έκθεση της Σανγκάης που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.