Είστε εδώ

Super Cars

Lotus: Το ένα SUV έγινε δύο

του Σωτήριου Χάλλα

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η Lotus σχεδιάζει να μπει στην κατηγορία των SUV με ένα νέο μοντέλο όμως τώρα μαθαίνουμε ότι μάλλον τα μοντέλα που θα κατασκευάσουν οι Βρετανοί θα είναι δύο.

Το SUV για το οποίο ξέραμε μέχρι τώρα θα ανήκει στην κατηγορία της Porsche Macan ενώ αυτό για το οποίο μόλις άρχισαν να διαρρέουν κάποιες πληροφορίες θα ανταγωνίζεται την Porsche Cayenne. Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιο από τα δύο θα αποκαλυφθεί πρώτο όμως ξέρουμε ότι το ένα θα το δούμε το 2020 και το άλλο περίπου ένα χρόνο μετά.

Το αρχικό πλάνο της Lotus ήταν να συνεργαστεί με την κινέζικη εταιρεία Goldstar Heavy Industrial όμως στην πορεία εξαγοράστηκε από την Geely στην οποία ανήκει και η Volvo οπότε αυτό άλλαξε τα πλάνα της και πλέον συνεργάζεται με τη Σουηδική εταιρεία.

Η συνεργασία με τη Volvo μπορεί να περιλαμβάνει κινητήρες, συστήματα αυτόνομης οδήγησης και καλωδιώσεις όμως δε θα περιλαμβάνει την πλατφόρμα SPA των Σουηδών γιατί η Lotus θέλει να δώσει άλλο χαρακτήρα στα δικά της μοντέλα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του μέχρι πριν λίγο καιρό CEO Της βρετανικής μάρκας, Ζαν Μαρκ Ζαλέ, ο οποίος είχε πει ότι τουλάχιστον το ένα από τα δύο SUV θα είναι το χαμηλότερο της κατηγορίας του, το ελαφρύτερο αλλά και το πιο πλατύ ώστε να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Στην εικόνα βλέπουμε τη Lotus Evora 414E REEVolution.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Ιαπωνίας - Κατατακτήριες

Με το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας στην πίστα του Motegi συνεχίζεται το πρωτάθλημα του MotoGP για το 2018.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP2

Στη δεύτερη ελεύθερη περίοδο δοκιμών επικράτησαν ιδιαίτερες συνθήκες οι οποίες αντικατοπτρίστηκαν και στην τελική κατάταξη.

Γκραν Πρι Αμερικής - FP1

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην πίστα του Circuit of the Americas συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2018 με τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος ξεκίνησε με βροχή.

Φερνάντο Αλόνσο

Λίγο πριν τον αμερικανικό Γκραν Πρι στο Τέξας, στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Φερνάντο Αλόνσο ποιους θεωρεί ότι είναι οι πέντε κορυφαίοι πρωταθλητές στην ιστορία της Formula 1 και αν μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνει τον πρώην team mate του στη McLaren, τον Λιούις Χάμ

Porsche Mission E Cross Turismo

Τον περασμένο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης η Porsche μας είχε ξαφνιάσει όλους με την παρουσίαση της Mission E Cross Turismo.

BMW

Η BMW διαθέτει αυτή τη στιγμή μία αρκετά μεγάλη γκάμα από SUV η οποία καλύπτει σχεδόν όλες τις πιθανές κατηγορίες ξεκινώντας από την πιο μικρή και εισαγωγική X1 και φτάνοντας μέχρι την επιβλητική X7.

EuroNCAP

Σταδιακά τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ολοένα και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο ξεκούραστη ταυτόχρονα.

McLaren Speedtail

Πλέον έχουμε ακόμα ένα λόγο να ζηλεύουμε τους μόλις 106 τυχερούς ιδιοκτήτες της επερχόμενης McLaren Speedtail.  

Αυτός βρίσκεται στο λογότυπο της McLaren που ενσωματώνει πάνω της η νέα Speedtail. Τι το ιδιαίτερο όμως έχει το συγκεκριμένο προαιρετικό λογότυπο της;

Volkswagen

Τα φώτα των αυτοκινήτων έχουν γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη με την πάροδο των ετών η οποία έχει βελτιώσει κατά πολύ την ορατότητα του οδηγού όμως η βασική τους λειτουργία έχει παραμείνει η ίδια, να σκορπίζουν φως μπροστά από το αυτοκίνητο.

Peugeot

Τα «χαρτιά» της ανοίγει η Peugeot σχετικά με το πλάνο που έχει καταστρώσει σχετικά από την επερχόμενη ηλεκτροκίνηση.