Είστε εδώ

Super Cars

Lotus: Καταιγισμός νέων μοντέλων

του Σωτήριου Χάλλα

Η Lotus έχει χάσει κάτι από την αίγλη που είχε στο παρελθόν όμως οι άνθρωποί της ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα τα οποία θα επαναφέρουν το όνομα της εταιρείας στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Τα πιο βασικά χαρτιά των Βρετανών είναι οι νέες Elise, Exige και Evora τις οποίες θα δούμε από το 2022 και μετά. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι και τα τρία μοντέλα θα χρησιμοποιούν εντελώς καινούρια πλατφόρμα η οποία βρίσκεται υπό ανάπτυξη αυτή τη στιγμή. Στο μεταξύ οι Βρετανοί ετοιμάζουν ένα νέο μοντέλο το οποίο θα είναι το τελευταίο που θα χρησιμοποιεί την τρέχουσα πλατφόρμα, στην οποία θα γίνουν, όμως, πολλές επεμβάσεις.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2020 και αναμένεται να φέρει το βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας που είναι η “κοφτερή” οδική συμπεριφορά όμως θα τη συνδυάζει με αυξημένη πρακτικότητα και άνεση, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και κάθε μέρα. Δύο από τους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η Lotus είναι να κάνει ευκολότερη την είσοδο και την έξοδο αλλά και να προσφέρει βελτιωμένο infotainment.

Αυτή τη στιγμή το πιο πρακτικό μοντέλο της Lotus είναι η Evora που έχει διαμόρφωση 2+2 οπότε είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να βασίζεται εκεί. Σύμφωνα με τον Φιλ Πόφαμ, διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, αυτό το μοντέλο θα λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην παλιά και τη νέα εποχή της εταιρείας.

Ο Πόφαμ είπε ακόμα, ότι όλες οι μελλοντικές Lotus θα φέρουν ηλεκτροκίνηση αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο βαθμό θα συμβαίνει αυτό. Καμία αναφορά δεν έγινε στις φήμες περί δημιουργίας ενός SUV μοντέλου αλλά και ενός αμιγώς ηλεκτρικού hypercar.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.