Είστε εδώ

Super Cars

Lotus: Καταιγισμός νέων μοντέλων

του Σωτήριου Χάλλα

Η Lotus έχει χάσει κάτι από την αίγλη που είχε στο παρελθόν όμως οι άνθρωποί της ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν νέα μοντέλα τα οποία θα επαναφέρουν το όνομα της εταιρείας στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Τα πιο βασικά χαρτιά των Βρετανών είναι οι νέες Elise, Exige και Evora τις οποίες θα δούμε από το 2022 και μετά. Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι και τα τρία μοντέλα θα χρησιμοποιούν εντελώς καινούρια πλατφόρμα η οποία βρίσκεται υπό ανάπτυξη αυτή τη στιγμή. Στο μεταξύ οι Βρετανοί ετοιμάζουν ένα νέο μοντέλο το οποίο θα είναι το τελευταίο που θα χρησιμοποιεί την τρέχουσα πλατφόρμα, στην οποία θα γίνουν, όμως, πολλές επεμβάσεις.

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2020 και αναμένεται να φέρει το βασικό χαρακτηριστικό της εταιρείας που είναι η “κοφτερή” οδική συμπεριφορά όμως θα τη συνδυάζει με αυξημένη πρακτικότητα και άνεση, προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και κάθε μέρα. Δύο από τους τομείς στους οποίους θα επικεντρωθεί η Lotus είναι να κάνει ευκολότερη την είσοδο και την έξοδο αλλά και να προσφέρει βελτιωμένο infotainment.

Αυτή τη στιγμή το πιο πρακτικό μοντέλο της Lotus είναι η Evora που έχει διαμόρφωση 2+2 οπότε είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να βασίζεται εκεί. Σύμφωνα με τον Φιλ Πόφαμ, διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας, αυτό το μοντέλο θα λειτουργήσει ως γέφυρα ανάμεσα στην παλιά και τη νέα εποχή της εταιρείας.

Ο Πόφαμ είπε ακόμα, ότι όλες οι μελλοντικές Lotus θα φέρουν ηλεκτροκίνηση αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποιο βαθμό θα συμβαίνει αυτό. Καμία αναφορά δεν έγινε στις φήμες περί δημιουργίας ενός SUV μοντέλου αλλά και ενός αμιγώς ηλεκτρικού hypercar.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.