Είστε εδώ

Super Cars

Lotus: Είναι αυτό το μελλοντικό της hypercar;

του Σωτήριου Χάλλα

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει έντονη φημολογία ότι η Lotus ετοιμάζει ένα νέο hypercar σε συνεργασία με τη Williams και συγκεκριμένα το τμήμα προηγμένης μηχανικής των Βρετανών (Advanced Engineering).

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάποια από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νέο hypercar από τη Lotus τόσο σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών όσο και σε επίπεδο σχεδίασης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ανεξάρτητοι σχεδιαστές όπως είναι ο Antonio Paglia προσπαθούν να φανταστούν το τελικό αποτέλεσμα και δημιουργούν μία ψηφιακή απεικόνισή του.

Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Ιταλό σχεδιαστή να δημιουργεί το πρωτότυπο Evil Vision GT. Στο σχέδιο βλέπουμε ότι έχουν τοποθετηθεί πολύ μεγάλες εισαγωγές αέρα για τη λειτουργία των ψυγείων, ενώ το κέντρο του εμπρός προφυλακτήρα είναι κενό ώστε να εισέρχεται αέρας που θα οδηγηθεί στο πάτωμα για παραγωγή κάθετης δύναμης. Από την άλλη, ο αέρας που περνάει πάνω από το αυτοκίνητο συναντάει στο πίσω μέρος του μία πολύ μεγάλη αεροτομή ώστε να παραχθεί κάθετη δύναμη και από εκεί.

Η αεροδυναμική σχεδίαση συνεχίζεται και στα πλαϊνά με τους καθρέφτες να έχουν αντικατασταθεί από κάμερες ώστε να μειωθεί η μετωπική επιφάνεια, ενώ και το αμάξωμα φέρει “κανάλια” τα οποία κατευθύνουν τον αέρα όπου απαιτείται ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση.

Ο Paglia δεν είπε αν οραματίζεται το δημιούργημά του με κινητήρα αμιγώς ηλεκτρικό, υβριδικό ή εσωτερικής καύσης όμως οι μεγάλες διαστάσεις του αυτοκινήτου επιτρέπουν ακόμα και το τελευταίο σενάριο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.