Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Θα βγάλει πισωκίνητη Aventador:

του Σωτήριου Χάλλα

Πού είναι καλύτερα για ένα supercar να στέλνει την ισχύ του; Μόνο στον πίσω άξονα ή και στους δύο;

Σύμφωνα με τη Lamborghini η επιλογή της πίσω κίνησης είναι καλή για supercars που αγγίζουν τα όρια της Huracan LP580-2 όμως όταν η δύναμη ανεβαίνει και μιλάμε για αυτοκίνητα που αγγίζουν τα επίπεδα της Aventador τότε η τετρακίνηση είναι μονόδρομος.

Πρόκειται για μία άποψη στην οποία οι Ιταλοί σκοπεύουν να μείνουν πιστοί και αυτό παρά το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές που ζητάνε από την εταιρεία με έδρα στη Sant’Agata να βγάλει μία πισωκίνητη έκδοση της Aventador.

Αυτό τόνισε και ο υπεύθυνος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, Μαουρίτσιο Ρετζιάνι,  ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι η Aventador θα συνεχίσει να είναι η ναυαρχίδα της Lamborghini και ότι θα παραμείνει τετρακίνητη καθώς αν η δύναμη του V12 πηγαίνει μόνο στους πίσω τροχούς θα είναι πολύ δύσκολη στο χειρισμό. Αυτό με τη σειρά του θα προκαλεί αυξημένη επέμβαση του traction control σε τόσο μεγάλο βαθμό που οι πελάτες θα είναι δυσαρεστημένοι.

Τέλος, όταν ο Ρετζιάνι ρωτήθηκε σχετικά με τη δημιουργία κάποιας έκδοσης μόνο για πίστα όπως έκανε η McLaren με την Senna GTR και η Ferrari με τη LaFerrari FXX K Evo η απάντησή του ήταν ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία εργάζεται πάνω σε πολλά projects αφήνοντας έτσι ένα “παράθυρο” ανοιχτό.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.