Είστε εδώ

Super Cars

Lamborghini: Θα δούμε μία νέα LM002;

του Σωτήριου Χάλλα

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Από τότε οι Ιταλοί δεν ασχολήθηκαν ξανά με την κατηγορία των SUV μέχρι τα τελευταία χρόνια που παρουσίασαν την Urus η οποία, όμως, δεν έχει τη σκληροτράχηλη προσωπικότητα της LM002 αλλά παρουσιάζει ένα πιο δυναμικό προφίλ.

Ωστόσο, σε πρόσφατες δηλώσεις του ο επικεφαλής της μάρκας, Στέφανο Ντομενικάλι, είπε ότι έχουν υπάρξει σκέψεις για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου το οποίο θα αποτελεί τον διάδοχο της LM002. Βέβαια, δεν είπε αν αυτό ήταν μια ιδέα που υπήρξε κάποια στιγμή και εγκαταλείφτηκε στη συνέχεια ή αν πρόκειται για κάτι με το οποίο η Lamborghini ασχολείται ακόμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η LM002 παράχθηκε από το 1986 μέχρι το 1993 και κατασκευάστηκαν μόλις 328 μονάδες. Χαρακτηριστικό του μοντέλου ήταν η τετράγωνη σχεδίαση ενώ το πιο εντυπωσιακό στοιχείο ήταν οι κινητήρες. Η στάνταρντ επιλογή ήταν ο ατμοσφαιρικός V12 των 5.2 λίτρων που χρησιμοποιήθηκε και στην Countach, ενώ προαιρετικά υπήρχε η επιλογή ενός V12 7.2 λίτρων που η Lamborghini είχε αναπτύξει για χρήση σε αγωνιστικά σκάφη.

Σχετικά άρθρα

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.

Volkswagen ID.R

Άλλη μια δοκιμή, στο πλαίσιο της εξέλιξης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αγωνιστικού ID.R της Volkswagen, ολοκληρώθηκε στη γαλλική πίστα Πολ Ρικάρ.